Cégtemető egy tolnai faluban

Egy 2007-ből származó követelés érvényesítésének kísérlete közben hihetetlen méretű, a jelek szerint cégeltüntetésre szakosodott vállalkozói körre bukkant egy követeléskezelő. A Direktinfo Kft. vezetője, Csatlós Csilla elmondta: egy rutineljárás során bukkantak a meglehetősen nagy vállalkozói kedvvel felvértezett "csapatra". A megbízójuknak tartozó társaságot egy bizonyos Molnár Szabolcs vásárolta meg, akihez a cégnyilvántartás szerint összesen 485 vállalkozás köthető. A Molnár Szabolcshoz köthető társaságok közül 237 székhelyét a Tolna megyei, 2880 lelkes Iregszemcsén egy családi ház címére jegyezték be.

Az adott ügyben az adósság kifizetése alóli kibújás módszere ismert volt, ilyen ügyekkel szinte naponta lehet találkozni - mondják a Direktinfónál. Az adós kifogást emelt a követelés jogosságát illetően, ezzel perbe kényszerítették a hitelezőt, majd a hosszúra nyúlt bírósági eljárás alatt eladták a vállalkozást. Az új tulajdonost az eljáró hatóság már nem tudta elérni, minden hivatalos értesítés visszakerült a feladóhoz. Csatlós Csilla lapunknak elmondta: a konkrét ügyben arról sikerült megbizonyosodniuk, hogy Molnár Szabolcs létező személy, ugyanakkor a kapcsolatot nem sikerült felvenniük a vállalkozó kedvű úrral.

A Népszabadságnak sikerült elérnie Molnár Szabolcs egyik üzlettársát - a nevét nem közlő fiatalember legalábbis ezt állította magáról. Felvetésünkre, hogy igencsak furcsa a rengeteg iregszemcsei céges székhely, és a felszámolók is rosszallásukat fejezték már ki Molnár Szabolcs és a hozzá köthető vállalkozás "működését" illetően, úgy válaszolt: ugyan milyen előnyünk származik abból, ha válaszolunk a kérdésekre? A nyilvánosság előtt tisztázhatnák a helyzetet - említettük -, amire úgy reagált: "ebben az esetben semmilyen információt nem kívánunk adni".

A TM-Line felszámolóbiztosa, Horváth Szilárd lapunknak elmondta: ötvenhez közelít azon felszámolási eljárások száma, amelyek az iregszemcsei házban székelő cégek ellen indultak. Nem egy esetben több tízmilliós követelésekről van szó. Igencsak szembeötlő, hogy az összes cég tulajdonosváltását egy Heves városában tevékenykedő ügyvéd intézte. A felszámoló egyébként többször beszélt Molnár Szabolcs rokonaival, de az ügyvezetőt egyszer sem sikerült megtalálni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.