Röviden

A kormány nem támogatja a PSZÁF átalakítását

Nem támogatja a kormány, hogy a jelenlegi felügyeleti tanács helyett a miniszterelnök által javasolt és a köztársasági elnök által hat évre kinevezett vezető irányítsa a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét - értesült kormányzati forrásból az MTI. A javaslatot benyújtó gazdasági bizottság ma visszavonja az indítványt. Várhatóan szakértői konzultáció kezdődik a Nemzetközi Valutalappal, a Világbankkal és a Magyar Nemzeti Bankkal arról, hogyan lehet növelni a pénzügyi felügyelet hatékonyságát. A kormány nem tett le arról az igényéről hogy világos felelősségi és egyértelmű irányítási rendszer jöjjön létre. (MTI)

Elemzői konszenzus uralkodik Londonban a kamattartásról

Nem számítanak a jegybanki alapkamat változására a nemzetközi elemzők. A Reuters napokban elkészült felmérése szerint a monetáris tanács ma változatlanul hagyja a 9,5 százalékos kamatot, ami az év végére 8,5 százalékra csökkenhet. A szakértők inflációs előrejelzései ugyanakkor felfelé mozdultak: az áfaemelés nyomán az idei átlagos inflációt 5,1 százalékra várják, míg a jövő évre 4,5 százalékot. (MTI)

Nyáron is leáll a termeléssel a Zalakerámia

A tavaszi, másfél hónapos leállás után nyáron ismét szünetelteti a termelést a Zalakerámia Zrt. Márton Péter elnök-vezérigazgató szerint a karbantartás és a szabadságolás miatt nem számít rendkívüli eseménynek a legalább kéthetes nyári leállás. - Arról még nincs döntés, hogy az idén mennyi ideig tart a leállás. A zrt. összesen mintegy 630 alkalmazottat foglalkoztat. (MTI)

100 dolláros olajat szeretne a venezuelai elnök

Nemzetközi együttműködést szorgalmaz Hugo Chávez venezuelai elnök annak érdekében, hogy a jelenleginél magasabb, 100 dollár körül stabilizálódjon a kőolaj hordónkénti ára. Ennek érdekében az államfő levélben fordul Dmitrij Medvegyev orosz elnökhöz. Az ország exportbevételének 93 százalékát adja az olaj, melynek ára a gazdasági válság hatására 53 százalékkal visszaesett. A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete tavaly a kitermelés napi 4,2 millió hordós csökkentéséről döntött, és a szervezethez nem tartozó államok - mint például Venezuela és Oroszország - is kevesebb kőolajat értékesítenek a világpiacon. (MTI)

Hugo Chávez
Hugo Chávez
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.