A Borsodinál még nem értesültek az eladásukról

A Borsodi Sörgyár egyelőre sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánja az eladásáról megjelent sajtóhíreket.

A Borsodi Sörgyár egyelőre nem kommentálja azokat az értesüléseket, melyek szerint a világ legnagyobb kockázati tőkebefektetői közül több is érdeklődik - más cégek mellett - a magyar vállalat iránt. - Az AB-InBev kelet-közép-európai sörgyárainak eladásával kapcsolatban megjelent sajtóhíreket jelenleg sem megcáfolni, sem megerősíteni nem áll módunkban - tudtuk meg a Borsodi Sörgyár kommunikációs ügynökségénél. A spekulációktól függetlenül, a Borsodi Sörgyár Zrt. teljes egészében a nyári sörszezonra készül, és a már kialakított hosszú távú terveire koncentrál - nyilatkozta lapunknak Stefánkovits Ildikó, a Borsodi Sörgyár Zrt. jogi és kommunikációs igazgatója.

Sörgyártás - kinek folyik majd a lé?
Sörgyártás - kinek folyik majd a lé?

A hét elején terjedtek el olyan híresztelések, melyek szerint a világ legnagyobb sörgyártó konszernje - a Stella Artois, Beck's, Leffe, Budweiser és hazánkban a Borsodi-márkákról ismert - AB InBev eladná kelet-közép-európai részlegét, összesen 11 sörgyárat. Tenné mindezt azért, mert az Anheuser Buschsal történt egyesülés miatt további pénzügyi kötelezettségei keletkeztek a cégcsoportnak, amelyekre a fedezet az a bevétel lehet, ami bizonyos részlegek eladásából keletkezik.

A bőcsi székhelyű magyar vállalatnál nem kommentálják, hogy a vállalatcsoporton belül, mely cégeket érinthet bárminemű változás. Az esetleges vevőjelöltekről szóló híreket sem tudják kommentálni. A Wall Street Journal szerint az érdeklődők között ott van a már korábban is említett CVC Parnters kockázatitőke-társaság, de másik hasonló befektető nevét is megszellőztették: a Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) és a Texas Pacific Group (TPG) is a képbe került. Összesen öt jelöltről tudni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.