1,5 millió eurót fektet be a Netfone-ba a Morando

A tőkeemeléssel a cég a virtuális mobilszolgáltatási ágazatát fejlesztheti, illetve felvásárló is lehet a telekommunikációs piacon.

A Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 1,5 millió eurós tőkebefektetésről állapodott meg a Netfone Telecom Távközlési Szolgáltató Kft.-vel.

A tőkeemeléssel a Netfone jelentős fejlesztéseket hajthat végre virtuális mobilszolgáltatási (MVNO) üzletágában. Eközben képessé válik további befektetések végrehajtásával aktívan részt venni a telekommunikációs piacon zajló konszolidációs folyamatban is. A tranzakcióban részt vevő pénzügyi tanácsadó a BDO Magyarország volt.

A Morando igen gyakran fektet be IT- és telekommunikációs cégekbe. Az alap a Netfone Telecom Kft.-t kábeltévés nagykereskedelmi megoldásainak, üzleti partnerek számára kínált szolgáltatásainak és megalapozott fejlesztési terveinek köszönhetően választotta ki.

A Morando üzleti céljai között szerepel a nagykereskedelmi hangszolgáltatások további bővítése kábeltévé-szolgáltatók számára.

A tevékenység magában foglalja a szolgáltatók kapcsolódó marketing- és értékesítési feladatainak kiszervezését is. A társaság hasonló modellt kíván megvalósítani a virtuális mobiltelefon-szolgáltatás (MVNO/MVNE) területén is, ahol a kábeltévé- és egyéb szolgáltató társaságok kiszolgálását célzó üzletágát a legjelentősebb üzleti területté kívánja fejleszteni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.