19 megállapodást hozott Orbán pekingi útja

Tizenkilenc üzleti megállapodás született az Orbán Viktor miniszterelnök kínai látogatása kapcsán rendezett gazdasági fórumon.

Szijjártó Péter a köztévében beszélt arról, hogy Kína kiadja az exportengedélyeket a sertés, a liba, a kacsa és a nyúlhús exportjára. A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerint a minőségi magyar élelmiszeripari termékek azért is keresettek lehetnek Kínában, mert garantált a GMO-mentességük.

Szijjártó Péter szerint az elmúlt évben 1,8 milliárd dollár értékű árut és szolgáltatást exportált a magyar gazdaság Kínába, ami lényegesen meghaladta a 2012-es szintet. A megállapodások nyomán - amelyek közül 17 vállalkozások között köttetett - tovább bővülhet a magyar export.

Ezt elősegítheti az is, miszerint Kína regionális turisztikai központot létesít Magyarországon - fűzte hozzá.
Szijjártó Péter hangsúlyozta: Kínából azt látják, hogy Magyarország egy olyan régió része, amely az európai növekedés zászlóshajója lesz a következő években. Ugyanis a visegrádi négyek vették a legjobban azokat az akadályokat, amelyek az Európai Unió előtt feltornyosultak - tette hozzá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.