18,5 milliárdos Malév tőkeemelés

8,52 milliárd forintot kap a Malév készpénzben a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től, míg közel tízmilliárd forintnyi adósságot is tőkévé konvertálnak.

Az a verzió jött be a Malév tőkeemelésével kapcsolatban, amit már a múlt héten jeleztünk: 8,5 milliárd forint készpénzt kap a társaság, ezzel biztosítva van a biztonságos működése nagyjából az év végéig. A tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ugyanakkor végrehajtotta a gazdasági társaságokról szóló törvény szerint szükséges minimális tőkeemelést, így a közgyűlés 18,5 milliárdos "ázsiós tőkeemelésről" dönthetett - tájékoztatott az MNV. 

8,52 milliárd forintot kap a Malév készpénzben a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-tő\n
Bernadett Szabó 2008.11.18. Digitális Ferihegy 2A, repülőtér, repülőgép MALÉV, Malév, illusztráció, légiközlekedés

Idén egyszer, 4,5 milliárddal már megemelték a cég tőkéjét, 2,5 milliárd forint kölcsönt is kapott a tulajdonostól. Az MNV most ezt, valamint egyéb, a Malév felé fennálló kintlévőségeket, illetve azok kamatait is apportálta a cégbe, összesen 9,98 milliárd forintot, így ismét pozitív tartományba kúszhat a cég saját tőkéje - legalábbis a könyvek szerint. 

A 8,52 milliárdos állami pénzforrást a miniszterelnökség "rendkívüli kormányzati intézkedések" előirányzatának terhére utalják át az MNV-n keresztül a Malévnak. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.