Veszi magát az Apple

Saját részvényeit vásárolta vissza az Apple, hogy erősítse azokat. A terv hatvanmilliárd dollárról szól.

Két hét alatt 14 milliárd dollárnyi saját részvényt vásárolt vissza az Apple, miután az utolsó negyedév 8 százalékos esést hozott – írta pénteken a Wall Street Journal. A céget a részvényesés, illetve annak oka is meglepte: a vártnál kevesebb iPhone-t vettek a decemberi ünnepi időszakban, és előrejelzések szerint az idei első negyedév sem lesz diadalmenet.

A 14 milliárd dolláros felvásárlás rövid távon biztos, hogy meghozta az elvárt eredményt: pénteken 1,75 százalékkal emelkedtek a részvények. Gyorsított részvényvásárlási programon 12 milliárd dollárnyi, a nyitott piacokon 2 milliárd dollárnyi részvényt vett meg a cég. Ezzel az Apple több mint 40 milliárd dollárnyi saját részvényt vásárolt vissza több mint egy év alatt, ami Tim Cook, az Apple vezérigazgatója szerint rekordnak számít.

Ez azt jelenti, hogy tényleg magabiztosak vagyunk abban, amit csinálunk, és amit tervezünk csinálni. Nemcsak mondjuk, hanem tetteinkkel alá is támasztjuk – mondta Cook. Hozzátette: a részvényvásárlás része volt az Apple 60 milliárdos részvény-visszavásárlási tervének. A legutóbbi vásárlásokkal együtt az Apple 7,7 milliárd dollárt adott vissza a részvénytulajdonosoknak (osztalékok és visszavásárlások formájában).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.