1100 milliárdnyi magyar kötvény egyetlen kézben

További magyar kötvényeket vásárolt a Franklin Templeton Investments. A kockázati befektető azért szereti a magyar papírokat, mert mások utálják.

Újabb magyar papírokat vásárolt az eddigi legnagyobb magánhitelezőnk, az amerikai Franklin Templeton Investments – írja az Mfor.hu, így mára 1100 milliárd forintnyi magyar kötvény van a befektető portfóliójában. Az 1100 milliárdnyi kötvény 5,3 százaléka a 20 ezer milliárdra rúgó teljes bruttó államadósságnak, ami igen jelentős koncentrációt jelent.

Azonban az továbbra sem ismert, hogy a Franklin Templeton Investments miért éppen Magyarországot nézte ki magának – jegyezte meg az Mfor.hu.

A magyar kötvények jelenleg főképpen három FTI befektetési alapban találhatóak, amelyek kezelője a 38 éves Michael Hasenstab, a Franklin Templeton Investments kötvénypiacokért felelős elnökhelyettese.

Hasenstab nemrégiben a Bloombergnek úgy fogalmazott: "Szeretjük azokat a befektetéseket, melyek jó hosszú távú kilátásokkal kecsegtetnek. Emellett mi általában azokat szeretjük, melyeket mások utálnak, jelenleg Magyarország megfelel ennek a kritériumnak."

Hasentstabon túl a Franklin Templeton Investments feltörekvő piaci befektetési guruja, Mark Möbius is számos alkalommal úgy nyilatkozott, hogy hosszú távon Magyarország – a térségben Ausztria és Lengyelország mellett – jó befektetésnek ígérkezik.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.