Az ITDH vezérről csak a KEHI vizsgálat után döntenek

Az ITDH jelenlegi vezetője Rétfalvi György posztja most nem kérdés. Arról a KEHI vizsgálat lezárulta után, azaz tíz nap múlva lehet róla beszélni - jelentette ki Varga István, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter pénteken.

Az ITD Hungary jelenlegi vezetőjének, Rétfalvi Györgynek a posztja jelenleg nem kérdés. Ebben a témában a szerdán indított kormányzati ellenőrzési hivatali vizsgálat lezárulta után, vagyis tíz nap múlva lehet véleményt alkotni - jelentettek ki Varga István, nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter péntek, kora esti sajtótájékoztatóján.

Leszögezte: a minisztériumnak nincs konfliktusa az ITD Hungary vezetőjével, szakmai ellentmondás azonban igen. Többi között arról az összességében 300 millió forintos szerződésről, amely miatt Rétfalvi György neve az utóbbi hetekben a közvélemény elé került. Mint korábban megírtuk az ITDH egyik közbeszerzési eljárásán a vezérigazgató korábbi üzlettársának, alig néhány hónapja alapított cége futott be győztesként, amely okán a kormányfő utasítására a héten a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata indult.

Hozzáette: abban is szakmai ellentmondás van a két szervezet között, hogy hogyan lehetne takarékoskodni. Ez az időszak ugyanis, a jelenlegi költségvetéssel a takarékoskodás időszaka, s a szervezeteknek erre kell törekedni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.