Prince majdnem egy hétig ébren volt a halála előtt

Valószínűleg egy erős fájdalomcsillapító mellékhatása miatt nem tudott aludni a művész, aki 157 órát dolgozott egyhuzamban sógora elmondása alapján. A sztár szombati temetése után megszólalt a zenész volt drogdílere is, aki szerint Prince 25 éve élt hasonló gyógyszereken, amelyek nélkül szinte létezni sem tudott.    

A halála előtt pár nappal Prince egyes források szerint éppen a Percocet fájdalomcsillapító túladagolása miatt volt kórházban – bár sajtósa szerint influenzája miatt kellett akkor azonnali orvosi segítséget kérnie.

Daily Mailnek nyilatkozó, Doctor D-ként bemutatkozó kábítószer-kereskedő szerint könnyen lehet, hogy a művészt kezelő orvos is önkéntelenül hozzájárult Prince halálához, amikor erős fájdalomcsillapítókat írt fel neki a csípőproblémái miatt – anélkül, hogy tudta volna, a zenész már egyébként is gyógyszerfüggő.

Prince egy angliai koncertjén 2011 júliusában
Olivia Harris / Reuters

A díler 1984 és 2008 között adott el drogokat Prince-nek, aki félt az orvosoktól, ezért fordult hozzá, hogy az egyébként vényköteles gyógyszereket megkapja. Doctor D elmondta: Prince Dilaudid tablettákra és Fentanyl tapaszokra akár negyvenezer dollárt is elköltött fél év alatt. Mindkét gyógyszer igen erős fájdalomcsillapító. A művész a drogok nélkül képtelen volt színpadra lépni, fontos fellépések előtt pedig általában nagyobb adagokat vásárolt a dílertől.

Prince múlt hét csütörtökön, 57 évesen halt meg. Otthona egyik liftjében találtak rá az eszméletlen sztárra, akit a kiérkező mentők már nem tudtak megmenteni. A művész a Jehova tanúi vallási irányzatát követte, így halála után egy héten belül el kellett hamvasztani. Szombaton, zárt körben temették el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.