Elhamvasztották Prince-t, végső nyughelye titokban marad

Zártkörű gyászszertartáson búcsúztatta családja, barátai és zenésztársai a héten elhunyt Prince-t szombaton, Minneapolisban. A zenészt elhamvasztották, végső nyughelye a nyilvánosság számára ismeretlen marad.
Több száz rajongó gyűlt össze Prince otthona és stúdiója előtt, Paisley Parkban virágokkal, lila lufikkal és üzenetekkel, hogy leróják tiszteletüket a csütörtökön elhunyt popikon előtt. A BBC szerint a gyászolókhoz csatlakozott Larry Graham, Prince basszusgitárosa is.

Yvette Noel-Schure, a zenész szóvivője elmondta, hogy a család és a barátok szombaton vettek végső búcsút a zenésztől, akit elhamvasztottak. A szóvivő közlése szerint Prince végső nyughelye titkos marad, de a rajongók is leróhatják majd kegyeletüket egy nyilvános zenész szertartáson.

Az 57 évesen elhunyt zenész halálának okait továbbra is homály fedi. A hétszeres Grammy-díjas énekesre egy liftben találtak rá Minneapolis külvárosában, a Paisley Parkban. A kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni Prince-t, de aztán már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A hatóságok pénteken boncolást végeztek a zenészen, a toxikológiai vizsgálatok eredményére azonban körülbelül egy hetet várni kell. A nyomozók kizárták, hogy öngyilkosság történt volna. Valószínűbb, hogy halálát a Percocet nevű fájdalomcsillapító túladagolása okozta.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.