Időutazás: 13 éves informatikakönyvből tanulnak a diákok

Minek haladni a korral, ha után lehet nyomni kiváló, évtizedes tankönyveket. És akkor most ismerkedjünk meg a DOS-parancsokkal!

A tankönyvkiadás a jelek szerint meg sem próbálja követni a technika fejlődését, legalábbis Magyarországon van olyan – nem állami – iskola, ahol simán megoldják egy 2003-as könyvből oldják meg a számítástechnika oktatását. Egy Boglarr nevű blogger szúrta ki és tette közzé a Tumblren a történelmi relikviának is beillő könyvet.

forrás: http://boglarr.tumblr.com

„Húgom most lesz nyolcadikos, ez az informatika tankönyve. 2003-ban írták. 2016-ban újranyomták. Oké, nekem is ez volt nyolcadikban, és már mi sem használtuk egyáltalán, tuti ők sem fogják, de mi vesz rá embereket, hogy egy 2003-as informatikakönyvet majdhogynem teljesen változatlanul újranyomjanak 13 évvel később és vajon miért kell ezt adni a gyerekeknek?" – írja.

forrás: http://boglarr.tumblr.com

A közzétett képek némi nosztalgiát ébreszthetnek az idősebbekben: emlékszik még valaki a Norton Commanderre? Használt még valaki MS-DOS parancsokat? A könyv emellett böngészőből csak az Internet Explorert ismeri, és a mobilos játékok népszerűségét is szinte
szenzációként tálalja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.