Hogyan születik a színésznő?

Az On The Spot: 9 hónap alatt a Föld körül című idei évadában a születés és szülés kérdését mutatják be a lehető legszélsőségesebb körülmények közt.

A születés valóban az ember egész életét meghatározza? Aki nehéz körülmények között, küzdelmesen születik, az ehhez mérten komoly ember lesz felnőve, a nevetős, optimista emberek pedig vidám és könnyű szüléssel jöttek világra? Esetleg épp az egyes emberek személyisége hatja át visszafelé a világrajövetelüket? Többek között ezeket a kérdéseket járja körül az On The Spot: 9 hónap alatt a Föld körül című idei évada.

A két hetente jelentkező egyes epizódok elején két ismert magyar ember mesél arról, ő hogyan született. Az online elérhető korábbi adásokban Eperjes Károly, Halász Judit, Kepes András, Kovács Kokó István, Sena, Sólyom László, Törőcsik Mari és Vitray Tamás mesélnek.

A téma ugyanaz, a megközelítések azonban meglepően sokfélék. Halász Judit édesanyja a bombázások miatt többször is elindult a kórházba, Vitray pedig olyan apró baba volt, hogy haza sem akarták engedni. Kokót gyerekei születése miatt kezdte érdekelni a saját története. A volt köztársasági elnöknek vízkeresztre eső hatalmas ceremóniával megtartott keresztelőjén megjósolták, hogy püspök lesz, Eperjes Károly pedig még mindig csak reméli, hogy nem hiába élesztették újra rögtön az első percekben. Kepes András kis családi háttértörténelemmel, Törőcsik Mari falusi életképpel szolgál a nézőknek. Az Irie Maffia énekesnőjének édesanyja medikus barátnők egész hadával vonult kórházba.

A sorozat október 12-én este 22:20-kor a Duna TV-n képernyőre kerülő következő adásában Mészáros Márta filmrendező és a szombaton épp hetvenedik születésnapját ünneplő Monori Lili színésznő idézik fel a családi legendáriumukat. 

Cseke Eszter és S. Takács András a sorozat első részében Szíria legnagyobb menekülttáborának szülészetén forgattak. Jártak a világ egyik legkisebb klinikáján a Fülöp-szigeteken, konzervatív muzulmán szülészeten Gázában. A világ leghíresebb bábáit figyelték meg munka közben és lépésről lépésre nyomon követtek egy mexikói otthonszülést. Az október 12-i adás egy izraeli ortodox zsidó kórházban történt szülést mutat be. 

Külön aktualitást ad a témának, hogy az újságíró páros is gyermeket vár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.