Erős fájdalomcsillapítókat találtak Prince-nél

Tényleg igazak lehettek az eddig meg nem erősített pletykák, miszerint a zenész igen intenzív hatású gyógyszereket szedett. Prince halálának valódi okát azonban csak hetek múlva hozhatják nyilvánosságra.

A hatóságok a nyomozás során a művésznél és minnesotai otthonában is receptköteles opioid gyógyszerekre bukkantak – írja a CNN. Ezeket a tablettákat általában fájdalomcsillapításra használják, a nyomozók az amerikai kábítószer-ellenes hivatalhoz (U.S. Drug Enforcement Administration) fordultak további segítségért.

Olivia Harris / Reuters

Valószínűleg a zenész halála előtti kényszerleszállásnak is köze lehetett a gyógyszerekhez: Prince szervezete feltehetően nem tolerálta a fájdalomcsillapítót. A művész magángépe április 8-án reggel szakította meg útját, hogy az illinois-i Moline-ban leszállhasson. Egy ma nyilvánosságra hozott hangfelvételen a gépet vezető pilóta hangját hallani, amint elmondja, hogy férfi utasa nem reagál. Prince-t ezután lehetséges túladagolás miatt kezelték egy ottani kórházban, majd három óra múlva hazaengedték.

Bár a boncolást már pénteken elvégezték, eredményeire még várni kell, ugyanúgy, mint néhány toxikológiai tesztre. A procedúrát végző orvos azt is kijelentette, addig nem hozza nyilvánosságra Prince halálának okát, amíg a nyomozók az összes részletre nem derítenek fényt – ez pedig még hetekbe telhet.

Prince csaknem egy hete halt meg, 57 évesen minnesotai otthonában találtak rá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.