A Szerdai gyerek fődíjat kapott Triesztben

Magyar sikerrel zárult a 27. Trieszti Filmfesztivál szombat este. Horváth Lili első mozifilmje, Szerdai gyerek nyerte a közép-európai régió filmtermésére fókuszáló seregszemle fődíját - adta hírül a Magyar Nemzeti Filmalap.

„Különösen fontos számunkra ez a díj azért, mert a közönség ítélte a fesztivál legjobbjának a Szerdai gyerek-et. Nagyon boldogok vagyunk, hogy utat talált a szívükhöz a film." – mondta Horváth Lili, aki személyesen vette át a díjat szombat este Triesztben.

Fotó: Krasznahorkai Ágnes

Horváth Lili játékfilmrendezői bemutatkozása, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült Szerdai gyerek nagy sikerrel szerepel világszerte a filmfesztiválokon. Nyáron Karlovy Vary-ban elnyerte az East of the West verseny fődíját és a filmkritikusok FEDEORA díját, majd Cottbusban a legjobb rendező díját kapta, és nemrég fődíjjal jutalmazta a kalkuttai nemzetközi filmfesztivál zsűrije.

A Magyar Filmkritikusok pedig pénteken különdíjjal méltatták Horváth Lili alkotását, továbbá Börcsök Enikőt a filmben nyújtott alakításért a legjobb női mellékszereplő díjával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.