Újabb kemoterápiás kezelést kap Hvorosztovszkij

Újabb kemoterápiás kezelést kap a világhírű bariton, Dmitrij Hvorsztovskij, ezért lemondta a Bécsi Operaházban az őszi Simon Boccanegra-előadásokat.

Tavaly június 24-én, a honlapján jelentette be az orosz szupersztár, Dmitrij Hvorosztovszkij: agydaganatot diagnosztizáltak nála, ezért augusztus végéig minden koncertjét lemondja. Mint írta, a betegség a hangját nem érintette, de a tumor egyensúlyi problémákat okozott, és a kezeléseket mielőbbi megkezdését javasolták az orvosok. Szeptember 2-án – a rajongói legnagyobb örömére – szeptember végi visszatéréséről szóltak a hírek, a MET-ben énekelte Luna grófot A trubadúrban. Az előadás közvetítését a magyarok is láthatták a mozikban, majd idén áprilisban a Müpa közönsége élőben is tapsolhatott neki. Abszolút telt ház volt, a koncertre pillanatok alatt elfogytak a jegyek. Fáy Miklós kritikája a koncertről itt olvasható.

 

Az 53 éves szibériai bariton legutóbbi lemezével – amelyen Sosztakovics Michelangelo verseire írott dalait és Liszt Petrarca szonettjeire írt műveit adta elő – a klasszikus zene neves Gramophone-díjának idei jelöltjei között is szerepelt augusztusban, bár a díjat nem ő kapta meg.

Tegnap újabb hír jelent meg honlapján és Facebook-oldalán: orvosai szerint újabb kemoterápiás kezelésre van szüksége, ezért lemondja a szeptember végi és október eleji Simon Boccanegra előadásokat a Wiener Staatsoperben. Az énekes optimista, készül október közepi németországi koncertjeire, az első pont a születésnapján, október 16-án várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.