Ufót láthatunk a Délinél

A  margitszigeti Holdudvarban nyílt kiállítás Kovács Péter (KoPé) mozgó GIF képeiből, amelyeken megint úgy láthatjuk Budapestet, ahogy a való életben sosem.

Kovács „KoPé" Péter grafikus 2012-től indította el a korábban már lapunkban is méltatott  ‘Alternative Budapest' projektet, amelynek darabjait kezdetben az Instagramon, majd a Facebookon és a Tumblr-publikálta, míg el nem kezdte képeit kiállítani. 

Budapestalternative.tumblr.com oldalán már előfordult, hogy találkozhattunk mozgó GIF képeivel, de ezúttal az első ‘Alternative Budapest' GIF kiállításon láthatjuk most a margitszigeti Holdudvarban, ahogy egy UFO lebeg a Délinél, zombik pislognak a 18-as villamoson, meteor zuhan a Szabadság híd fölött, vagy űrhajók repülnek el a Parlament fölött.

KoPé képein jellegzetes budapesti helyszínek láthatóak a popkultúra (néha a blockbuster-filmek) emblematikus elemeivel megspékelve.

Itt egy Tyrannosaurus kel át a Szabadság hídon, ott egy gigantikus Super Mario zúzza a Duna parti házak tetejét. De egyik ismertebb képén a Galaktikus Birodalom építkezik a Parlament fölött. Sokan sokféleképpen próbálták értelmezni e képeket: a popkultúra hazai térnyerésének szimbólumai, a fantázia varázsának meglibbentése, vagy csak öncélú szórakozás...

A tárlat július 1-ig látható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.