Szakcsi Lakatos Béla esete a ferencesekkel

A Zeneakadémia is bekapcsolódik a szeretet és a szegények, valamint az elesettek felé való fordulás védőhálójának foltozásába: Szakcsi Lakatos Bélával és az ő barátaival karöltve, a ferencesek szervezésében valósul meg az a koncert, amelynek bevételeiből autistákat támogatnak.

Péntek este nyolc órától – írja az mno – a Kossuth-díjas dzsesszzongorista és muzsikustársai két olyan zeneszerző műveiből válogatnak majd, akik a dzsessz és a klasszikus zene határvidékén foglalnak helyet. Ez nem véletlen, hiszen Szakcsi Lakatos Béláról tudható, hogy pályafutását gyerekként a klasszikus zongorával kezdte, de a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium elvégzése közben már olyan neves előadókkal állt egy színpadon, mint Tomsits Rudolf trombitaművész, vagy Kőszegi Imre dzsesszdobos.

Ennek a kettősségnek, a klasszikus és a dzsessz találkozásának prezentálásához tökéletesen megfelel George Gershwin és Leonard Bernstein, akiknek szerzeményeit ezen az estén nem csupán eredeti, hanem parafrazeált változatban is előadják a zenészek.
Szakcsi Lakatos Béla vendége lesz Vörös Szilvia operaénekes, aki tavaly nyerte meg a Marton Éva énekversenyt; Szőke Nikoletta, akit a hazai dzsessz-színtér egyik legtehetségesebb énekesének tartanak, nem is érdemtelenül, hiszen az 1983-as születésű Nikoletta már 2005-ben megnyerte a Montreux Nemzetközi Jazz Fesztiválon a 30 év alatti énekesek világvetélkedőjét; Zséda, aki a pop világából érkezik, és számtalan sláger fűződik a nevéhez.

Továbbá Horváth Ádám operaénekes, aki jelenleg a Miskolci Szimfonikus Zenekar ügyvezető igazgatója, de volt már a Magyar Állami Operaház miniszteri biztosa is; Orbán György nagybőgős, aki Szakcsi Lakatos Béla zenésztársa a New Gypsy Jazzben; Balázs Elemér dobos, aki Pat Metheny szerint az egyik legjobb dobos a szakmában. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.