Így gratulált Orbán Nemes Jeleséknek az Oscarhoz

Nemes Jeles László és stábja 34 év után szereztek szobrot Magyarországnak. Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc is gratulált az Oscar nyertes magyar filmnek.

Február 29-én hajnalban a Saul fia megnyerte a legjobb idegennyelvű filmért járó Oscar-díjat. Az éjszakai díjátadó fontosabb pillanatairól egész éjjel folyamatosan beszámoltunk.

"A magyar film nagy napja. Mindenkinek köszönjük." - kommentálta a Saul fia győzelmét Orbán Viktor Facebookján.

"Magyarországnak örömre van szüksége." - üzente Röhrig Géza, a Saul fia főszereplője, miközben az Oscar-gálára tartottak.  És valóban, most miattuk és velük együtt örül az egész ország! Köszönjük és gratulálunk! - posztolta Gyurcsány Ferenc ugyancsak a közösségi oldalon.

Senki nem volt azonban annyira közel az eseményekhez, mint Vajna Tímea, aki több fényképet is feltett a Facebook oldalára az akkor még csak jelölt rendezőről, a győzelem után pedig ezt írta:" A Saul fia megnyerte az Oscar-díjat! Hatalmas büszkeség ez Magyarországnak! Mindannyian sírunk"

Andy Vajnafilmügyi kormánybiztos az MTI-nek eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, "Örülök, hogy ennek a sikernek mi is részesei lehetünk. Nemes Jeles László története arról szól, hogy ha van egy jó ötleted és hajlandó vagy érte keményen dolgozni, akkor neked is sikerülhet".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.