Múzeumigazgatóként folytathatja a magyar Indiana

A keleti nyitás jegyében létrehozandó Ázsiai Központ és a Seuzo-vadász 'címe' mellett a Szépművészetit is megtarthatja Baán László. Nem mintha lett volna kihívója.

Újabb öt évre Baán Lászlót bízta meg a Szépművészeti Múzeum főigazgatói teendőinek ellátásával az emberi erőforrások minisztere - tájékoztatta a tárca hétfőn az MTI-t. A pályázati kiírásra Baán László egyedüli jelöltként adta be középtávú vezetői koncepcióját, amelyet a miniszter által összehívott 9 fős bizottság egyhangúlag támogatásra javasolt. Főigazgatói megbízását Cseri Miklóstól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkárától hétfőn vette át.

Orbán Viktor, Baán László és Pálinkás József a hazahozott Seuso-kincseknek örül
Orbán Viktor, Baán László és Pálinkás József a hazahozott Seuso-kincseknek örül
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Baán László 2004 óta vezeti a múzeumot, az azóta eltelt tíz évben megújította az intézmény szakmai munkáját és kiállítási tevékenységét. Olyan jelentős kiállítások megrendezése kapcsolódik a nevéhez, amelyek több százezer látogatót vonzottak. A Szépművészeti Múzeum Baán László irányítása alatt nemzetközi viszonylatban is a legjelentősebb művészeti múzeumok közé lépett - olvasható a kultúráért felelős államtitkárság közleményében. Baán László megbízatása 2014. december 1-jétől 2019. november 30-ig szól.

Baán László korábban miniszteri biztos is volt már - ebbéli minőségében a városligeti új múzeumi negyedet felügyelte -, illetve a Seuzo-kincsek hazahozatalában is jeleskedett. Utóbbi kalandjáról itt olvashatnak részleteket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.