Milánó főterén a magyar csodazongora

Magyar napot tartottak október 23-án a Milánói Expón, de az egy hét múlva záró világkiállítás utolsó napjain is erős lesz a magyar programkínálat. Október 29-én az Expó auditóriumában David Merlini Houdini-showja lesz a fél éve tartó világmustra hivatalos záróeseménye.

A nemzeti ünnepünkön rendezett pénteki magyar napon zenés-táncos felvonulást tartottak a római városok mintájára Decumanónak nevezett Expó főutcán. A magyar pavilonban ezután a Virtuózok, Balogh Ádám és Táborosi István zongorista, majd a Muzsikás együttes szórakoztatta a közönséget.

Az Expó zárásáig hátra lévő egy hétben tematikus napokkal várják a vendégeket pavilonunkban: a magyar operett, a vizek és borok, a cigányzene, a magyar találmányok és a magyar jazz mutatkoznak majd be. Külön üveg kupolát állítunk fel október 25-26-án Milánó központjában, a Dóm téren is, ahol a Bogányi-zongoráé lesz a főszerep, melyet számos magyar művész szólaltat meg.

A magyar pavilon napi látogatottsága átlagosan 18 ezer fő volt. A magyar nap előtti legmagasabb látogatottságot szeptember 26-án mérték, ekkor 32347-en jártak a helyiek által egyébként tetszetősnek tartott „Életkert" fantázianevű expóépületben, tudtuk meg a magyar expóirodától. Az itthon sok vitát kiváltó, Sárkány Sándor ötlete alapján felépített pavilont eddig 1,9 millióan látták, és a zárásig ez a szám akár 2 millióra is felmehet, ami az Expó összlátogatottságának tíz százalékát jelenti. A világkiállítás a 20 millió fős látogatószámot a hét elején lépte át.

Pavilonunkat a lebontása után itthon újrahasznosítják, a helyét pedig jövő májusig rekultiválják. Eredetileg úgy képzelték, hogy Szombathely és Kőszeg térségében építik újjá, azonban más vidéki városok is kifejezték igényüket az épületre. Későbbi funkcióját a helyi és regionális igények határozzák majd meg, tudatta lapunkkal Rétfalvi Flóra, az expóiroda szóvivője

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.