„Mi az, amitől a legjobban betojik az ördög?”

Egy izgalmas, spirituális téma került a Music Fm reggeli műsorának asztalára: a gonosz szellemlények elűzéséről beszélgettek Bochkorék egy szakavatott és tapasztalt ördögűzővel.

„Rémisztő horrorfilmekből ismerjük az ördögűzést, de most kézzelfoghatóvá vált, hogy létezik” – vezette fel az Önindító témáját Bochkor Gábor, hivatkozva a nol.hu-n nemrég megjelent cikkre. Az írásban Csizmadia Zoltánnal, volt ördögűző pappal beszélgettek, ami felkeltette a mikrofonmágus érdeklődését is.

A rádiósok persze rögvest hívták is a „kiugrott” papot, akire záporoztak Bocsi kérdései. Kiderült, hogy olyan pszichés problémáknál, ahol az orvostudomány nem tud mit tenni, vagy ha sorozatos balszerencse ér valakit, esetleg olyanoknál, akik különleges természetfeletti tudás birtokosai, gyanakodni lehet a megszállottságra. „Vannak, akik tudatosan választják, hogy a gonosszal együtt élnek, de általában tudatlanságból” – meséli a szakember, például úgy, hogy elmennek jóshoz vagy kártyavetőhöz, de mint mesélte, sokan vannak, akik kávézaccon keresztül átkoznak.

„Ezek mai napig is működő és valóságos dolgok” – tette hozzá a volt pap. Bochkort persze az érdekelte, hogyan működik a kiűzés maga. „Az ördögűzés egy imádsággal kezdődik, ekkor általában a megszállott transzszerű állapotba kerül, mint a filmeken, kifordul a szeme fehérje, és olyanokat csinál, amiről később nem is tud” – tudjuk meg a részleteket.

Később azt mesélte, volt olyan, hogy egy tizenéves lányt négyen fogtak le, miután saját magát kezdte fojtogatni. De Csizmadia Zoltán olyan jelenségnek is tanúja volt, hogy a megszállott lány férfihangon kezdett beszélni.

„Mi az, amitől a legjobban betojik az ördög?” – kérdezte kerek perec Bocsi. „Ha egy megszállott emberrel vagyok egy légtérben, és kimondom Jézus nevét ezerszer, attól miért nem őrül meg a benne lévő ördög?” „De megőrül” – így a válasz, „csak lehet, hogy nem veszed észre... De ha te meg vagy keresztelve, akkor hatalmad van az ördög felett” – magyarázta az ördögűző.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.