Különdíj a Mohácsi vészért

Négy tervezőgrafikus, illetve műhely kapott Aranyrajzszög-díjat szerdán a 6. Graphifest fesztiválon a budapesti Design Terminálban, ahol a díjazottak munkáiból kiállítás is nyílt.

Szuverén tervezőgrafika kategóriában díjazott lett Simon Péter, aki "a Mátra Spa and Relax, a KÁVÉ Caffetteria, valamint az ORIO ékszerészet arculatának tervezése során a szuverén tervezőgrafikus felelősségével, szakmai felkészültségével végezte munkáját, amelynek eredményeképpen letisztult, világos és szerethető vizuális kommunikációs tervek születtek" - közölte a Design Terminál az MTI-vel.

Aranyrajzszög kulturális díjjal jutalmazták a Mátai és Végh Kreatív Műhelyt az Operaházhoz készített imázsplakát-sorozatáért, amelyben "egyszerre jelenik meg virtuális és valóságos, elit és populáris, az érzékien művészi és a markánsan reklám ... és jó példát is mutat arra, hogyan kell 'jól gazdálkodni a készen kapott' arculati elemekkel".

Az utóbbi évek tervezőgrafikai tevékenységéért járó díjat vehette át Vasvári Péter, akinek művei folyamatosan jelen vannak és meghívásos alapon helyet kapnak a formatervezési, grafikai és formatervezési könyvekben világszerte. Neve és logói internetes szakmai oldalakon, blogokon tűnnek fel, és az utcán vagy cégek arculataként.

Életműdíjat kapott Schmall Károly, a hazai tervezőgrafika immár évtizedek óta ikonikus képviselője, aki munkásságával "különös és időtlen síkra terelte a tervezőgrafika műfaját, és a szem és a lélek legfinomabb rezdüléseire reflektáló plakátművészetével egyedi és szuverén életművet alkotott" - olvasható a közleményben.

A rendezvényen kihirdették az Urbánus folklór tematikus grafikai pályázat díjait is. A zsűri fődíjat nem adott ki, ám a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága (MATT) elnöksége odaítélt két különdíjat: Vajda Péternek, a typeflash tipográfiai program alkotójának és Tatai Tibornak, a mohácsi busójárás arculata tervezőjének és a "Mohácsi vész" grafikai sorozat alkotójának.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.