Hivatalos: A heroinnál is erősebb fájdalomcsillapító okozta Prince halálát

Orvosszakértők erősítették meg, hogy az egy hónapja elhunyt legendás zenész véletlenül adagolta túl a fentanil nevű szert. Prince-nek térd- és csípőfájdalmai lehetettek az évtizedes fellépésektől.    

Prince - akinek az igazi neve is ez, pontosabban Prince Rogers Nelson - április 21-én, minnesotai otthonában halt meg. Egy liftben találtak rá, akkor már több órája halott lehetett. A zenész 57 évet élt.

A művészt mind a szakma, mind a közönség is gyászolta: szinte az egész világ lilába borult a zenészre emlékezvén. New Orleansban Prince jelét az égre írták fel, a halála után egy nappal megrendezett Coachella fesztiválon pedig pályatársai közül is sokan emlékeztek meg a hercegről. A rajongók Prince otthonát, a Paisley Parkot is elárasztották lufikkal, virágokkal, kézzel írt üzenetekkel.

A zenész halálával azonban számos pletyka is szárnyra kapott: évtizedes kábítószerhasználatról, erős fájdalomcsillapítókról szóltak a hírek.

Most kiderült, egy részük igaz volt: Prince halálát valóban fájdalomcsillapító okozta. A zenész a fentanil nevű, rendkívül erős gyógyszert adagolta túl, amelyből akár egy kis adag is halálos lehet. Prince nem az első, aki hasonlóan járt, Amerikában egyre több hasonló esetre figyelmeztettek. Az autopszia szerint Prince saját maga vette be a halálos dózist.

A nyomozók már kihallgatták Dr. Michael Schulenberget – ő volt az az orvos, aki a zenész halála előtti hetekben kétszer is kapcsolatba került Prince-szel, sőt, a halála előtti napon is írt fel neki gyógyszereket. A hírrel összecseng, hogy a zenésznél a halála után vényköteles fájdalomcsillapítókra bukkantak.

Bár a zenészt április 24-én egy privát ceremónia keretén belül elhamvasztották, Prince családja egy nyilvános megemlékezést is tervez augusztusban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.