Hazajön Alföldi a szöuli Shakespeare-premier után

Két nap múlva lesz a premierje az Alföldi Róbert rendezte Téli regének a szöuli Nemzeti Színházban. A színész-rendező hivatalos Facebook-oldalán fotókat és interjúrészleteket is közölnek az előadásból. Jövő hét közepén újra itthon játszik Alföldi, fotógyűjteményéből készült kiállításának megnyitója január 16-án lesz. Következő előadását, a Tartuffe-öt Ausztriában rendezi.
A Kritikusok Világszövetségének elnöke többször járt Budapesten, a Nemzeti Színházban. Miután ő lett a Koreai Nemzeti Színház igazgatója, felvette a kapcsolatot Alföldi Róberttel. Ahogy Alföldi Bécsben, a Kultpult szervezésű beszélgetésen az Élőben.hu tudósítása szerint elmondta: a felkérést először spam-nek vélte. Szeptemberben maga választotta ki az előadás színészeit, októberben pedig megkezdődtek az olvasópróbák. A premier január 10-én lesz.

A készülő produkcióról több próbafotót is posztoltak Alföldi Róbert hivatalos Facebook-oldalára. YouTube-csatornájára pedig felkerült egy olyan videó is, amelyen a dráma utolsó jelenetéhez kitalált egyik akció első technikai próbája látható.

Mint Alföldi egy koreai interjúban elmondta: „A Téli rege különös mű, nagyon sokan elemezték, kutatták. Mivel az első és második rész között eltelik tizenhat év, teljesen különbözik a két rész. Az első inkább pszichothrillerre vagy horrorra hasonlít, a közepétől viszont sokkal könnyedebb, humorosabb, ami ismét változik a darab vége felé.

Alföldi Róbert Facebook-oldala

Az előadásban azt vizsgáljuk a remek koreai színészekkel, hogy a családban vagy társadalomban történő tragédiák – mint például szociális problémák, háborúk, más katasztrófák – kiindulópontja valamiféle félreértés. Ez lehet akár nevetséges vagy önző konfliktus, és emiatt akár az egész világ összeomolhat."

Az interjúban arról is beszél, hogy Bohémiát aluljárónak képzelte el, mivel mostanában inkább a társadalom alsóbb rétegében fedezhető fel az igazi emberség, a szeretet, a szolidaritás. A leggazdagabbak között zavar uralkodik, és mintha tele lennének rettegéssel. (Az interjúrészleteket Urbán Alexandra fordította.)

A premier után Alföldi Róbert visszatér Európába, jövő hét közepén már az Átrium Film-Színházban játssza az Igenis, miniszterelnök úr! című előadás egyik főszerepét.

Január 16-án nyílik a színész-rendező fotógyűjteményéből egy kiállítás a Mai Manó Házban – a Múlt szabadsága címmel.
Legközelebb St. Pöltenben rendez, még hozzá Molière Tartuffe-jét, a premier február 27-én lesz.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.