Halszaggal együtt kétezer forintból megcsinálták, ami Desmond Childnak ötvenmillióból sikerült

És csókoltatják Schmidt Máriát. Az Apa Zenél formáció újabb fricskát adott a kormánynak a Magyarország halszagú című dalával. 

„Orbán Viktor biztatására megcsináltuk az Egy szabad országért javított változatát, mert az eredeti elég gyávára sikerült: nem szólt eléggé a halszagról, nem volt eléggé lakossági, és nem volt eléggé eredeti. Meg egy jó horgászhimnusz már úgyis nagyon hiányzott... és csókoltatjuk Schmidt Máriát” – írja Facebook-oldalán a zenekar. A Desmond Child által másodszor felhasznált zene jóváhagyására és a dal ötvenmilliós költségvetésére célozva hozzáteszik: a Magyarország halszagú című dal megírásához szükséges 10 óra alatt két tojásos szendvicset, egy csomag vaníliás karikát és kakaós nápolyit és három üveg gyümölcslevet fogyasztottak. Így becsléseink szerint a teljes költségvetés - még a legdrágább boltok árszínvonalát alapul véve is - körülbelül kétezer forint volt. 

A dal fő mondanivalója talán a következő két mondatban ölt testet és halszagot:

„Magyarország halszagú, erről többet nem hallgatunk, halad a fejétől bűzlik tán, fejeseinktől meg a világ / Nekünk a halastó csak a stadion, ahogy dülöngélünk a ladikon. Ez nem kisvasút, ez az életünk, szavunk a jégen is léket üt."

 Desmond Child által az 56-os emlékév himnuszához felhasznált zenéje tagadhatatlan másolata Child 2007-es In The Steps of Champions című dalának. A több hazai sztárelőadóval felénekeltetett szabadsághimnusz tehát nem új dal, hanem korábban elkészült mű újrahasznosítása, amit most az Apa Zenél is megcsinált Child szabadsághimnuszával.

A „szabadsághimnusz” néven elhíresült dal eredeti, 2007-es verzióját – amely ezen a linken volt elérhető – szerzői jogi kérésre már eltávolították a YouTube-ról.  

A kubai-magyar származású amerikai dalszerző korábban azt állította, hogy Magyarország és kifejezetten Orbán Viktor felkérésére írta az Egy szabad országért című művet.
 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.