Érik az Oscar

Nagyon csodálkoznánk, ha nem kapna egy csomó Oscart a Kaliforniai álom.

Damien Chazelle rendező lenyűgöző romantikus boldogságbombája, a Kaliforniai álom Velence után a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is sikert aratott: a Hollywood fénykorát megidéző alkotás a tíznapos mustra végén, vasárnap a legnagyobb tengerentúli fesztivál közönségdíjával távozott.

A rendező különösen meghatódott a díj hallatán, hisz régi álma vált valóra azzal, hogy grandiózus filmterve, a Kaliforniai álom végül elkészülhetett – ehhez nyilván kellett előző műve, a Whiplash sikere is.

Velence közönségéhez hasonlóan, a torontói fesztivál nézői is egyből szívükbe zárták az Emma Stone és Ryan Gosling főszereplésével készült, lenyűgöző képekkel, egyedi dal- és táncbetétekkel tarkított filmet. Mi is láttuk Velencében, nemes egyszerűséggel filmdrognak tartottuk Chazelle művét, melyről lebegve jönnek ki az emberek. Még olyanoknak is javasoljuk megnézni, akik amúgy nagy ívben elkerülnék a műfajt.

Ilyen előzményekkel nem véletlen, hogy már most a lehetséges Oscar-jelöltek között emlegetik a Kaliforniai álmot: a torontói filmfesztivál közönségdíját az Oscar-díj előhírnökének is tekintik, hiszen 2008 óta mindegyik közönségdíjas alkotást Oscarra is jelölték. Hovatovább három ilyen mű – a Gettómilliomos, A király beszéde és a 12 év rabszolgaság – el is vitte a legjobb filmnek járó szobrot.

A Kaliforniai álom december 29-étől látható a hazai mozik műsorán.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.