Dzsessz-balett az Operában

„Megkomponált mozdulatok" - ez az alcíme idén a Jazz és Tánc az Operában elnevezésű rendezvénynek, amelyet november 30-án (hétfőn) rendeznek a dalszínházban. Dés László, Horváth Kornél, Lantos Zoltán, Borbély Mihály, Kaltenecker Zsolt és Balázs Elemér kimondottan erre az eseményre komponált darabjaihoz fiatal táncosok készítenek koreográfiát.

Tavaly az AIDS világnapja alkalmából közös produkciót hozott létre - a Jazz az Operában címmel - a Magyar Állami Operaház és a Magyar Jazzművészek Társasága. Az idén újabb résztvevője van a világnap előestéjén megrendezendő estnek: a Magyar Nemzeti Balett.

Hétfő este ugyanis hat remek muzsikus, Dés László, Borbély Mihály, Balázs Elemér, Horváth Kornél, Kaltenecker Zsolt és Lantos Zoltán erre az alkalomra komponált műveire készített koreográfiákat láthatjuk a dalszínházban. A koreográfusok pedig az Operaház balettművészei: Bajári Levente, Kerényi Miklós Dávid és Venekei Marianna.

Az esten közreműködnek a Nemzeti Balett művészei: Gikovszki Sznezsana, Kozmér Alexandra, Krupp Anna, Pisla Artemisz, Rotter Bianka, Banka Viktor, Fodor Dániel, Koháry István, Medvecz József, Szirb György és az Operaház zenekarának tagjai.

A muzsikusok a színpadon játsszák a balett-zenéket, majd önálló dzsesszprodukciókat is hallhatunk
olyan csapatoktól, mint az Oláh Kálmán és a Trio Midnight, Berki Tamás és a MAJAZZ tagjai, a Szakcsi Jr Trió, a Babos Projekt Special, valamint a Fekete Kovács Quintet. Az előadást Aczél András rendezi.

 

 

Dés László
Dés László
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.