A Miskolci Páholy

Egy reneszánsz módra, cipóban szervírozott tárkonyos leves, némi hidegtálas ínyencség és darabka egy csokivízesésből vélhetően akkor sem ér meg 100-150 ezer forintot, ha ez még öt hasonló vendéglátással társul az elkövetkező hónapokban. Nem úgy, ha ezzel színházi támogatóvá válik az ember Miskolcon! Itt ugyanis évről-évre majd százötvenen jelentkeznek páholytagnak, akiknek az előadások után kijár az efféle vendéglátás.

Az idei színházi éved első Páholy-partiját a hétégén tartották a Shakespeare: Szeget szeggel című művének bemutatóját követően a Miskolci Nemzeti Színház nézőtéri társalgójában. A zsúfolásig telt foyeer ez alkalommal egy középkori kaszinóvá alakult, ahol az Art Kommandó Interaktív Színpad fellépésén túl tárlat nyílt a miskolci születésű Futó Tamás  grafikusművész munkáiból is.

Miskolci Nemzeti Színház
Miskolci Nemzeti Színház

Az itteni színházvezetés immár 16. éve a társasági életet is nyújtó Miskolci Páhollyal biztosít lehetőséget a művészeti tevékenységük támogatására. A kultúra iránt nyitott cégek többsége ezt újabban a társadalmi felelősségvállalás rovatba könyveli erre felé. A színház pedig a támogatásért cserébe igyekszik színesíteni a Páholy-partikat.Rendszeresen kiállításokat is kapcsolva a vacsorákhoz miskolci, vagy onnan elszármazott művészek munkáiból.

Ez alkalommal a Magyar Grafikai Stúdiók Egyesületének elnöke tervezőgrafikusi, képzőművészeti és szerkesztői munkásságába engedve bepillantást. A lírai expresszionistaként jegyzett Futó Tamás grafikái január 20-ig láthatók a Miskolci Nemzeti Színházban. A képek értékesítéséből befolyt pénz jelentős részét a szerző a miskolci Gábor Áron Művészeti iskola tehetséges, ám hátrányos helyzetű növendékeinek támogatására ajánlotta fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.