A dzsessz meghódítja Kínát

New York talán legismertebb dzsesszklubja, a Blue Note Jazz Club Kínában és Hawaiin kíván terjeszkedni – számol be a New York Times.
A beszámolóból kiderül, hogy a Távol-Keleten már megvetették a lábukat, ugyanis Japánban – Tokió mellett – Oszakában és Nagojában is van Blue Note Jazz Club. A tokiói több mint 25 éve nyitotta meg kapuit.

„Kína feltörekvő piaca a nyugati zenének, és mi az első sorban szeretnénk lenni azok között, akik segítenek ezt a piacot felépíteni” – nyilatkozta Steven Bensusan, a Blue Note Entertainment vezetője.

A hawaii és a kínai Blue Moon mindössze háromnegyed év múlva, jövő márciusban már meg is kezdi a tervek szerint működését, mindegyik egy helyi nagyvállalkozással közösen épül. A kínai klub egy, az előző század legelején felhúzott, hatalmas épületben a Tienanmen tér közelében, amely eredetileg az amerikai nagykövetségnek adott otthont.

Kisebb dzsesszklubok már szerte Kínában működnek, és fokozódik is irántuk az érdeklődés, de az igazi áttörést sokak szerint ez a lépés hozhatja meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.