Üzenet a Hajóról

Felelősségünk teljes tudatában kijelenthetjük: december 18-ra nincs jobb elfoglaltság, mint megnézni a KFT-t az A38-on. Legfeljebb a céges karácsonyi balhé mutatkozhat elfogadható alibinek, de egyéb hasfájásnak helye nincs!

A hírek szerint egyébként ez lesz a zenekar utolsó idei koncertje Budapesten, aminek a szenzációértékéből persze kicsit levon, hogy mindössze két nyomorult és hideg hét van hátra 2013-ból. De engedjük el a kekeckedést, és örüljünk annak, ami van: az év uccsó fővárosi KFT-bulijának.

Mely amúgy lemezbemutató lesz. Nem először különben, hiszen az Üzenet a liftből / A fodrász dupla című (a lemez mindkét oldala külön összefoglaló címet kapott) KFT-anyag éppen harminc éve jelent meg. Most mégis más lesz minden, a hangzás, a hely és a fiúk is. Vagyis hát a férfiak, vagyis hát a majdnem öregurak. Mindenesetre a Milyen kegyetlen a szerelem (Doszvidányija), a Valami mocorog, A pénztárcámat és egyéb nagy sikerű dalok kedvelői nem tudnak mellélőni a december 18-i koncerttel: ezek üzembiztosan elhangzanak majd.

A hivatalos közlemény szerint az A38-as KFT-koncertek az eredeti KFT-klubok hangulatát idézik, melyek jelenetektől, versektől, performance-októl, fiatal együttesek bemutatásától voltak színesek. Ezt nem tudhatjuk, már csak életkori sajátosságok okán sem. Az viszont tényleg biztosnak tűnik, hogy az idei koncert sem „just another” lesz, ha másból nem, hát az eddigi hajós alkalmak tapasztalataiból.

S hogy mik volnának ezek? Korábban régi műsorok jeleneteit hasznosította újra a banda, melynek tagjai főztek is a közönségnek, és színpadra álltak például a tagok gyermekei is. Tavaly meg egy régi kalózfelvétel alapján „ismételték meg” az első, 1981-es koncertet Bornaiék.

Izgatottan várjuk, mi lesz az idén.

I!

12. 18.

KEZDÉS: 20.00

HELYSZÍN: A38 Hajó (Budapest XI., Petőfi híd budai hídfő)

CÍM: KFT lemezbemutató, 1983

JEGYÁR:4300 Ft, elővétel:3900 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.