Dzsessz és irodalom

Lassan negyedszázada, hogy elindult a Völgy. Kapolcs meg a Tapolca–Nagyvázsony útvonalon lévő másik öt helység évről évre egy hétre felbolydult, megszállták a megszállott kultúrvándorok. És még mára is maradt valami belőle.

Pula és Öcs már nem jön szóba, de a főhelyszín Kapolcs mellett Taliándörögdön, Monostorapátiban és Vigántpetenden is zajlik majd ez meg az. A pénzhiány nagy úr, de az évek során szépen kiépült infrastruktúra azért még éltetheti valameddig a rendezvényt.

Pátkai Rozina Quintet
Pátkai Rozina Quintet

Látható, hogy mostanában a magyar kulturális életben ez a fősodor: különleges hangulatú zenék és mellette színvonalas irodalmi szövegek. És a kapolcsi mezőny továbbra is nagyon erős, a zenével fűszerezett estéken felvonul például a magyar irodalom színe-java: Erdős Virág, Esterházy Péter, Háy János, Grecsó Krisztián, Jónás Vera, Kovács András Ferenc, Lackfi János, Tóth Krisztina, Varró Dániel.

Velük-nélkülük hallható lesz Dés László, a Dresch Quartet, az Elefánt, az Ear, Ferenczi György, Harcsa Veronika–Gyémánt Bálint, Hobo és Bandája, a Kaláka, a Kistehén, Maszkura, a Momentán Társulat, Palya Bea, Sárik Péter, Sena, Szirtes Edina Mókus, a Tücsökraj. E társaságból szinte bárkit kiemelhetnénk, de most éppen a brazil hangzásra esett a választásunk: Pátkai Rozina Quintetjét állítólag még a bossa nova őshazájában is szívesen hallgatják. Amit már csak azért sem nehéz elképzelni, mert az eredeti latin dallamok nagyon kellemesen vannak megbolondítva. A biztos alapot nyújtó zenészek előtt az énekesnő teljesen kiélheti játékos kedvét.

Szellemes szövegek, magasröptű irodalom egész napos hallgatása után mi történhet jobb, mint másfél óra állandóan változó muzsikabefogadás?!

 

I!

07. 26.

KEZDÉS: 20.00

HELYSZÍN: Dzsessz és Irodalom Színpad (Kapolcs)

CÍM: Pátkai Rozina Quintet

JEGYÁR: Napijegy:3200 FtHáromnapos:7200 Ft

 

HALLGATNI VALÓ

1 HAYDN MOZART EST

Várdai István csellózik a Budapesti Vonósok Kamarazenekara koncertjén. A hangverseny műsorán: Mozart: G-dúr Szimfónia, Haydn: D-dúr gordonkaverseny, Haydn: C-dúr gordonkaverseny Mozart: A-dúr szimfónia a Vajdahunyad várában július 22-én este fél 9-kor. (Esőnap július 23-án)

JEGYÁR:2900 Ft

2 PUNNANY MASSIF A színpadon 10 zenész: 2 MC / DJ / vokál / hegedű / dob / nagybőgő / gitár / billentyű / trombita. A tízéves, pécsi illetőségű hiphop, underground zenekar koncertje a Budapest Parkban július 25-én este 8-kor.

JEGYÁR: 1499, elővételben999 Ft

3 KEREKES BAND

A tradicionális hangszerekkel, a kobozzal, a háromhúros brácsával és a pásztorfurulyával zenélő banda játékában a punk, a funky és a dance keveredik a magyar népzenével Siófokon is, a Rózsakertben július 27-én este 10-kor.

BELÉPÉS: ingyenes

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.