CZIMBAL GYULA

Ha valaki Jovián György festőművész alkotóterébe lép, egy valótlan világban, egy igazi műteremben találja magát. Ahogy a fotóriport készült, amint a Láng című képen – mely egy 2009-es párizsi ihletésű festmény – közönyös arccal végignézett, maga a festmény kívánta úgy, sőt kikövetel- te magának, hogy részese legyen a portrésorozatnak.

A művész szinte mindig belealkotja magát valamilyen rejtett módon a művébe, ez esetben is ott a helye a képében. A kialakult légkör, a szituáció, a perspektíva, a tér és a fény játékának összességéből született meg ez a fénykép.

ÉLETRAJZ

1958-ban született Budapesten. Érettségi után a Magyar Távirati Iroda fotószerkesztőségében helyezkedett el mint világosító. Ez azt jelentette, hogy a legnagyobb fotóművészekkel dolgozhatott, és színészeket, festő-, szobrász- és zeneművészeket, színházi előadásokat fényképezhetett. Később mint az MTI fotóüzletkötője számtalan szerkesztőség fotórovatának munkájába beletekinthetett, sokféle stílusú, műfajú fotográfussal ismerkedett meg, s így tanúja lehetett az igazi műhelymunkának. Ezek a „beszélgetések” azóta is munkálkodnak benne. Hazai és nemzetközi pályázatoknak, kiállításoknak rendszeres résztvevője.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.