Al Capone, a rossz pingvin

Mit tehet egy rendes nagyapa, amikor kisüt a nap? Hát állatkertbe viszi az unokáját – hiszen erre készül unokakora óta. És most megjelent egy öszszeállítás, benne negyvenegy állatos ajánlattal, köztük még látványméhészet, sőt vidrapark is van. Egyre könnyebb a nagyszülők dolga.

A vadaspark Szeged egyik legfontosabb turisztikai célpontjává vált. De a szegediek maguk is nagyon szeretnek kijárni. Vannak kismamák, akik a még járni sem tudó gyermeket is kiviszik a vadasparkba: nagyon jó ott a levegő, nyáron hűvös van, és az anyuka sem unatkozik. Óvodások, iskolások is rendszeresen kilátogatnak, oktatóprogramokon vesznek részt. A szegedi oktatási intézményekből érkező csoportok évente egyszeri látogatásra jelentős kedvezményt kapnak. Az én két és fél éves Milán unokám is állandó látogatója és nagy rajongója a Szegedi Vadasparknak. Alig győzi kivárni, hogy a felnőttek megvegyék a jegyet, már rohan is a pingvinek kifutójához, amely pontosan szemben van a bejárattal. A pingvinek télen-nyáron megunhatatlanok. Vezetett csoportoknak néha megengedik, hogy egy vödörből hallal etessék őket – amikor ez a cikk készült, Milán abban a kiváltságban részesült, hogy ő is dobálhatta a halat a pingvineknek.

– Milyen volt? – kérdeztem később.

– Vannak a jó pingvinek és a rossz pingvin. A rossz pingvint úgy hívják, hogy Al Capone, és mindig meg akarja enni a halat a jó pingvinek elől – újságolta Milán. Egy baloldali családban a bölcsődés is tudja, hogy nem szabad a kaját elenni mások elől, ezért Milán is úgy dobálta a halakat, hogy minden pingvinnek jusson.

– A rossz pingvin haragudott, és mérgében megcsipkedte a kantáros nadrágomat – mesélte.

GYEREKKALANDOK

Fára mászik a tigris a vacsoráért címmel Tanács István mutatja be a Szegedi Vadasparkot a Népszabadság Top Zoo – Állati jó helyek Magyarországon című kiadványában. Belföldi tudósítónk a vadasparkot kisunokájával látogatja rendszeresen, a teljes cikk Milán mulatságos történeteivel a Top Zooban olvasható.

I!

CÍM: Top Zoo - Állati jó helyek Magyarországon

KIADÓ: Népszabadság, 132 oldal

ÁRA:990 Ft

KAPHATÓ: újságosoknál

MEGREN DELHETŐ: www.lapcentrum.hu

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.