Bogyólé-örömünnep

„Itt van az ősz, itt van újra” – kezdhetnénk az ismert sorokkal, de a folytatás mostanság nem tűnik annyira szépnek, mint a költőnél. Hideg, borús, esős idő a legkevésbé sem csábít vidámságra. Még szerencse, hogy Márton napját alig meghaladva találunk ünneplésre, jókedvre csábító eseményt életünkben. Ez nem más, mint az elkészült új borok kóstolása.

A legjobb, ha nem egyedül vagy szűk körben kóstolunk, hanem nagyobb társaságban. A közeli hétvégeken több ilyen esemény is lehetőséget ad az idei borok tesztelésére és a bor készítéséhez szorosan kapcsolódó látványosságra is. Ezek egyike a Pécsett tavaly olyan sikert aratott Bogyólé címkekiállítása. Egészen pontosan a Best of, ami rövid időre Budapestre költözik. A kiállítás azt példázza, amikor a borászat és a vizuális művészet úgy képes együttműködni, hogy fúziójuk kölcsönösen népszerűsíti egymást. A címkepályázat pécsi művészek szárnypróbálgatásait segíti. A kezdeményezés sikert aratott, a legjobb munkák pedig díszítik a Bogyólé üvegeit. Vélhetően ez a kezdeményezés volt az elindítója annak a nemrég lezajlott országos címketervezési pályázatnak is, ahol tíz fiatal grafikus tervezett tíz fiatal borásznak.

A kiállításon bárki ingyenesen megcsodálhatja a 8 év terméséből válogatott legjobb címkedizájnokat. Megtekinthetők a hordó ihlette és a művészek által újraértelmezett boroshordókból készült alkotások, azaz a művészi hordók egyes darabjai is.

Az alkotók szemléletéhez méltón fiatalos, trendi, letisztult vagy éppen vicces címkék biztosan feltűnést keltenek a bor megjelenésében alternatívára vagy csak érdekességre vágyó látogatók körében.

I!

BEZÁR: 12. 02.

HELYSZÍN: iSKOLA Kulturális Központ (Budapest VI., Hegedű u. 3.)

BELÉPÉS: ingyenes

IDŐPONT: Vasárnap 11.50

ADÓ: TV2

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.