Billentyűvel számol

Mennyi 4567≈ 9876? Nem, számológép nincs, de ott van a sarokban a zongora. legyen elég az.

Sokan látták már, de nehéz betelni vele. Két négyjegyű számot Darvas Ferenc fejben szoroz össze. Zongoráját használja hozzá, néhány másodpercig, fél percig futtatja ujjait a billentyűkön, aztán mintha bocsánatot kérne, szerényen a nézőkhöz fordul, és kiböki az eredményt.

De nem is ez a bámulatos, inkább az, ahogyan a hangszerét kezeli. Bármilyen stílusú művet lazán odatesz, az a könnyedség, ahogy kiszöknek a keze alól a hangok. Akik már hallották játszani, azokat nem nagyon érdekli, hogy mi lesz műsoron. Akármit szívesen hallanak tőle. Ez nem biztos, hogy jó színben tünteti föl. Ha Morricone a zeneszerző, vagy Vangelis, a filmrendezőnek kell alkalmazkodnia hozzá. Lehet, hogy ez az igazi rang. De az is nagy dolog, hogy Darvas ráérez,mi kell az ő rendezőinek: Bereményi Gézának (Eldorádó), Deák Krisztinának (Eszterkönyv), Gyarmati Líviának (Szökés), Jeles Andrásnak (Álombrigád), Hajdú Szabolcsnak (Fehér tenyér), Koltai Róbertnek (Megy a gőzös), Zsurzs Évának (A törökfejes kopja) stb. stb. A színházban is minden végletnek hasznára van, megírta megírja a muzsikát Lázár Ervin mesedarabjához vagy Pintér Béla különleges világához. Azt, ami szükségeltetik.

Az Óbudai Társaskörben mindig télen szokott megjelenni, a zongora köré gyűlnek az emberek, ő meg elmaradhatatlan fehér ingében játszik és mesél nekik.

I!

11. 21.

KEZDÉS: 19.00

HELYSZÍN: Óbudai Társaskör (Budapest III., Kis Korona u. 7.)

CÍM: A zongoránál Darvas Ferenc

JEGYÁR:1000 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.