Egy civilizálatlan hét

Nincs tévé, internet, angolvécé, meleg víz, nincs ordító főnök. Van több száz sátor, több ezer fa, változatos embertömeg, nagyszínpad és szabadság! Meg rock hajnalig.

Mámoros hangulatú koncertek, egy kis ízelítő abból, ami megmagyarázza,mi tette azzá ezt a zenét, amivé lett az ötvenes-hatvanas évek fordulóján. A pécsi buszvégállomástól – ide nem luxusautón érkezik a közönség – nyolc kilométerre fekvő zöld, tavakkal tarkított füvészkertben, Malomvölgyi arborétumban, a Kökény nevű kis falu mellett tartják meg 12 éve minden esztendőben a Rockmaraton Fesztivált. Mobilnak való térerő csak-csak található itt-ott, de csak sátorban lehet aludni és két nagy bódé van, ahol áramot is szerezhet, aki telefont akar feltölteni.

Napközben amatőr bandák játszanak, és egy hatalmas büfé sátor várja az éhezőket. A könnyebb ismerkedés érdekében már évek óta megy az Arcvadász játék, aminek a lényege, hogy a játékos egy táblával a kezében lefényképezkedik, a táblán a beceneve szerepel, és sorszámhoz is jut. Utána kap egy képet egy másik fényképeszkedőtől, meg kell keresnie őt, el kell kérnie a számát. A harmadik sikeres keresés után italjegyet nyer, amit üdítőre vagy sörre válthat. Nem csoda, hogy a végén már mindenki mindenkivel jóban van.

Az igazi élet este hat körül indul, mind a három színpadon megjelennek az ismert zenekarok. Az idei felhozatalhoz tartozó híresebb külföldiek a skót Alestorm, a brazil Soulfly, a finn Stratovarius, az angol G. B. H., az orosz Arkona és a szlovák Konflik. S a magyarok: Tankcsapda, Pokolgép, Deák Bill Blues Band, Auróra, Akela, Rózsaszín Pitbull, Hétköznapi Csalódások, Depresszió, Rómeó Vérzik, Road, Moby Dick és az Osszián. Vagyis lesz kemény, hörgős metál, punk, blues és minden más, ami rock.

A koncertek hajnali ötig tartanak. A látogatókat két nagyszínpad, egy kisszínpad és a NuSkull Pit várja. Ez utóbbi most debütál. Ez lesz a metalcore és a hardcore törzshelye! Aki idejön, nem költ túl sokat. Talán ez is az oka annak, hogy a válság elviszi ezt a fesztivált. Ha nem történik csoda, ez lesz az utolsó. Vége a csórórocknak Magyarországon?

ÉVFORDULÓK

ONGJERTH HANNA

Július 9.

90 éve úszta le Tarzan, azaz Johnny Weissmüller elsőként a világon egy percen belül a száz méter gyorsot.

Július 10.

Ms. Rowling előtt 325 évvel, 372 esztendeje született meg az első angol nő, aki az írásból tartotta el magát (Aphra Behn drámaíró, költő).

Július  11.

43 éve mutatta be a Rolling Stones a Honky Tonk Womant.

Július 12.

58 éve állt fel Elvis Presley a Crown Electric teherautósofőr-üléséből, hogy világraszóló zenei karrierbe kezdjen.

Július 13.

Amikor Mrs. Wilcox elnevezte nyugdíjas éveire vásárolt tanyáját, eszébe sem jutott, hogy később 15 méteres betűkből álló névtáblája lesz: 89 éve készült el a Hollywood felirat.

Július  14.

223 éve vették be a francia felkelők a szinte teljesen üres börtönt, a párizsi Bastille-t (De Sade márki éppen ott ült). 213 éve találták meg a fordítóprogramok ősét, a Rosetti-követ (háromféle írású ősi szöveg, ma a British Museumban van).

Július  15.

213 éve találták meg a fordítóprogramok ősét, a Rosetti-követ (háromféle írású ősi szöveg, ma a British Museumban van).

I!

07. 09. - 07. 15.

CÍM: Az utolsó ockmaraton az Apokalipszis évében

HELYSZÍN: Pécs, Malomvölgyi Arborétum

HONLAP: www.rockmaraton.hu

JEGYÁR:  Hetijegy: 14 990 Ft Napijegy: 4990 Ft Nulladik nap: 2990 Ft  Sátorjegy napijegyhez: 500 Ft

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.