A HÉT KÉPE

A művész Alkímia című sorozatán a késő nyolcvanas évektől 2002-ig dolgozott. Az isztambuli galériában ebből láthat a török közönség több mint huszonöt képet tartalmazó válogatást.

KEREKES GÁBOR

1945. augusztus 2-án született a németországi Oberhatban, Budapesten érettségizett, majd fényképészszakmunkás- bizonyítványt szerzett. Eleinte hetilapfotóriporter volt, majd szabadúszó lett. Erőteljesen foglalkoztatta a fotózás története. A Fiatal Fotóművészek Stúdiójának alapító tagja: Szerencsés Jánossal, Jokesz Antallal, Vető Jánossal a Dokumentumcsoport tagja. 1990-ben Balázs Béla-díjat kapott. Megszámlálhatatlan egyéni és csoportos kiállításon vett részt itthon és mindenütt a világban, a magyar fotóművészet egyik meghatározó egyénisége.

Megtalálhatók képei: a Magyar Nemzeti Múzeumban, a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeumban, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, esslingeni, lausanne-i, strasbourgi, párizsi, bresciai, bradfordi múzeumban. Jelenleg Flosszmann Attilával és Czigány Ákossal közös kiállítása látható Traces (Nyomok) címmel Isztambulban a The Empire Project galériában a Nessim Galéria (Nessim. hu) szervezésében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.