Zsuga helyett kártya

Teljesen konvertibilis valuta lett a Fesztiválkártya, a Sziget nyári fesztiváljainak és rendezvényeinek hivatalos, készpénzmentes fizetőeszköze, amit a Budai Gourmet, a VOLT, a Heineken Balaton Sound és a Sziget Fesztiválokon lehet aprópénz helyett szolgáltatásokra váltani.

A Sziget eddig is külön birodalom volt, város a városban, az idei évtől viszont már saját fizetőeszköze is lett. A Szigettel szerződésben álló kereskedők, kocsmák és éttermek 2011-ben kizárólag, kivétel nélkül és teljességgel, csak egyedül a Fesztiválkártyát fogadják el fizetőeszközként. A jegypénztár az utolsó hely, ahol még forintot lehet lobogtatni, a K hídon túl csak a kártya játszik. A fantasztik plasztik ugyan négy fesztiválon is érvényes, azt jó tudni, hogy az egyes rendezvényeken feltöltött egyenlegek nem vihetők át. Tehát ha a Budai Gourmet vagy a Balaton Sound büdzséjéből maradt még a kártyán összeg, azt a Szigeten már nem lehet levásárolni. Bocsi. A Szigeten érdemes szárazra futtatni, például lesörözni az utolsó fillérig, vagy visszaváltani a feltöltőpontoknál, legkésőbb augusztus 15-e, hétfő, 18.00 óráig.

A Fesztiválkártya-feltöltőpontokon díjmentesen lehet beszerezni a nullás kártyákat, melyek az első feltöltést vagy a regisztrációt követően válnak aktívvá. Ez utóbbi nem kötelező, fizetni enélkül is lehet vele, de biztonsági okokból tanácsos regisztrálni a kártyát, mert így elvesztés esetén – nagy, zajos, forgatagos a Sziget, ne felejtsük! – azonnal letiltható, és a fennmaradt egyenleg új kártyára átvezethető. Regisztrálni lehet SMS-ben a (+36 20) 669-9777 számon a REG szó, a kártyaszám és egy szabadon megválasztott 4 számjegyű PIN kód elküldésével, illetve online.

Mennyi az annyi?

Tetszőleges, de negyedmillió HUF alatti összeggel tölthető fel a Fesztiválkártya, a rendezvény ideje alatt tetszőleges alkalommal. A feltöltőpontokon lehet egyenleget is nézni, illetve készpénzzel vagy bankkártyával felpumpálni a kártyát, utóbbi esetben egy százas a kényelmi díj. Fizetésnél elég a leolvasó terminálhoz érinteni a kártyát, így ha borravalóval szeretnénk jutalmazni a gyors és udvarias kiszolgálást, azt előre kell jelezni.

Ilyenkor egyenleget is tudunk kérdezni. A kártyára célszerű vigyázni, kilyukasztani vagy megtörni nem tanácsos.

Ketyeg a Fesztiválóra

Kettő az egyben, kártya az órában. Előnye számtalan: kicsi, víz- és sörálló, nem gyűrődik, folyton kéznél… vagy is kézen van, nehéz elhagyni, ellopni, elfelejteni. És mutatja az időt is, mivel óra. Hétezer-nyolcszáz forintba kerül elővételben, a Szigeten már majdnem kerek nyolc, de így is megéri. Ugyanúgy tölthető és költhető, mint a Fesztiválkártya. Télen is működni fog, csak fizetni nem lehet majd vele.

KÁRTYATILTÁS:

SMS BEN A STOP SZÓ ÉS A 4 JEGYŰ PIN KÓD KÜLDÉSÉVEL A +36 20 669 9777 SZÁMRA.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.