Hercegi kifutó

Szebb, nagyobb, szélesebb lett a Nagyszínpad az idén, készen a nemzetközi nagyágyúk fogadására. Hála Prince – a zenész, akit valamikor másnak is hívtak –közismerten különc kívánságainak, a popherceg kérésére még egy tízméteres kifutót is hozzátoldanak a fő zenei helyszínhez.

Több mint 30 kamion sorjázott konvojban, hogy a Hajógyári-szigetre szállítsa a fesztivál nagyszínpadának építőelemeit, a fénytechnikát és a hangosítás berendezéseit. Az egyébként is tekintélyes méretű Nagyszínpad teljes ráncfelvarrást kapott, idén méreteiben is változik: két oldalán 100-100 négyzetméteres oldalkifutóval is bővül. Az építmény súlya így meghaladja a 200 tonnát! További változás, hogy a színpad két oldalán lévő kivetítőfalat méretében megduplázzák a szervezők, így már kétszer 60 négyzetméteres képernyőn lehet követni távolról is a koncerteket. Erre szükség is van, mivel a színpaddal együtt a nézőtér mérete is növekedett. A világítástechnika is egyedülálló, intelligens lámpák tucatjai festik alá és fölé a hangerőt, de Prince még ezt is megfejelte egy 96 lámpából álló LED-ráccsal a színpad hátterében.

Hegyezhetjük a fülünket a hangzásra is, mert a nagyobb színpad másféle akusztikát igényel, így a jobb lefedettség érdekében a korábbi kettő helyett már négy késleltetős delay torony teríti célzottan a hangot a nézőtéren. A hangtornyokat a Meyer Sound legújabb fejlesztésű, digitális jelszóró rendszere hajtja meg. A bejárató próbák után a Nagyszínpadot élesben a Gesztivál monstre bulija melegítette be a fesztivál mínusz egyedik napján, az Első Emelet, a Rapülők, a Jazz+Az és a Gringo Sztár dalaival, tegnap este pedig Prince avatta fel slágereivel. Nagy zúzások lesznek még itt, a Pulp, a The Chemical Brothers, a The Prodigy, a Thirty Seconds to Mars egészen biztosan csúcsra járatják a hangfalakat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.