Családi kedvenc

A bandatagok is észrevették, milyen kedveltek lettek az idősebb korosztály körében is.

Kilenc éve volt, hogy először hallottam élőben játszani az akkor már tízéves Quimbyt egy árvízkárosultakért rendezett koncerten. Két barátnőmmel mentünk, 16 évesek voltunk, és hihetetlen vagánynak éreztükmagunkat kopott farmerban, tornacipőben, fekete pólóban és hosszan lógó táskával a vállunkon. Talánmég egy szál cigarettát is elszívtunk, mert miért ne.

A Quimby egy dunaújvárosi gimnázium (Münich, később Széchenyi) diákzenekarából nőtt nagyra. Hát igen, elég nagyra.

Még alig szoktunk rájuk, amikor hosszabb szünetre ment a zenekar, nehezen fogadtam el, hogy tizenkét évi rock and roll után kell egy kis feltöltődés, leszokás, életben maradáshoz való pihenés.

Mert az Unom című szám alatt többnyire királynak érzem magam, ha pedig a koncert végén nem játsszák el a Bordély boogie-t, hiányérzetem és levezetetlen energiám marad.

Azután 2005-ben jött a visszatérés a Kilégzés című nagylemezzel, a napokban pedig megjelent a Kicsi ország című átfogó album.

Alternatív rock. Nehéz volt a nővéremnek és anyámnak megmagyarázni, de most már értik, mert megszerették a Quimbyt. Időközben a bandatagok is észrevették, milyen kedveltek lettek az idősebb korosztály körében is, így pár éve színháztermekben is tartanak „csendes-ülős” előadásokat.

A frontember, Kiss Tibor dalszövegei pedig már régen túllépték a „zenére írjunk valami énekelhető rímsort” színvonalát, 2007 februárjában kötetbe rendezve jelent meg Ventilátor blues címen verseskönyve. Az oldalakon Kiss saját grafikái láthatók a szöveg mellett, ha már zenei pályafutása elején elvégezte a Képzőművészeti Egyetemet.

Infó

QUIMBY MÉG AZ IDÉN

A dunaújváros Főiskola csarnokában december 26-án este 8-kor. A budaörsi játékszínben december 28-án este 7-kor. A művészetek palotája Teátrumában december 30-án este 8-kor. A West-Balkánban december 31-én este fél 10-kor (utána Kiscsillag).

Top 5

1. CÖKI JAM!

Jamsession a Cöxpon Café Theaterben január 2-án este 9-kor.

2. ÚJÉVI MAGYAR BÁL

a Magos zenekarral a Pótkulcsban (Budapest VII., Csengery u. 65./B udvar) január 4-én este 9-kor.

3. SABBATHSONG KLEZMER BAND

a Spinoza-házban (VII., Dob u. 15.) január 7-én este 7-kor.

4. LESZÁLLÁS A MARSRA

a Planetáriumban (Budapest X., Népliget) január 8-án délután 1-kor.

5. HUZELLA PÉTER

a Kolibri Pincében (Budapest VI., Andrássy út 77.) január 9-én este 7-kor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.