Dzsessztengerészek

Zeneszerzős, dalszövegírós, éneklős matinéra csalogat újabban az Üllői úti Bárka Színház. Zeneladikjuk muzikális kormányosát a neve kötelezi: Hajós András.

Jó néhány szezon óta örvendeztet már meg gyerekeket és szülőket a Bárka Színház színésze, Varga Anikó Meseladik című foglalkozásával. A gyerekek nála nem ülnek, és várják, hogy ezúttal mivel mulattatja őket a felnőtt. Magukat mulattatják, méghozzá közös meseírással, díszlet- és jelmezkészítéssel, majd a végén egészen igazinak tűnő színészkedéssel. Merthogy közönségnek játsszák el a közösen fabrikált darabot: jobbára szülőknek és testvéreknek.

Most új hajót bocsát vízre a Bárka: október 30-án a Zeneladikot. Ami annyiban hasonlít Varga Anikó foglalkozásához, hogy ezen sem kell csöndben ülni. Sőt… Egy óra hosszára minden gyerek kipróbálhatja, mi volna, ha mégse űrhajósnak, kalóznak vagy szupermodellnek állna nagykorában, hanem zeneszerzőnek, dalszövegírónak vagy előadónak. Amiben különbözik a Zeneladik, az az, hogy aHajós András kormányozta csónakban az első tiszt Fekete-Kovács Kornélon kívül népes legénység is utazik: a Modern Art Orchestra (MAO) komplett jazz big bandje. A gyerekek nemcsak a szárnykürttel, a tubával meg a harsonával ismerkedhetnek meg közelebbről, hanem a muzsikusok oldalán kipróbálhatják, hogyan kellmeghangszerelni egy dzsesszslágert. Az ovis és iskolás zeneszerző-palánták belépőjegyéért 1200 forintot kérnek, a 120 centiméternélmagasabb szülőknek pedig 300 forintért osztogatnak majd kísérőjegyet.

Infó: Zeneladik a Bárka Színház Cseh Tamás Termében október 30-án délelőtt 10-kor.

Top 5

1. Tökös nap

október 30-án a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban – rátóti csikótojással, töklámpással, tökhintóval, kóstolással!

2. Csalóka Péter,

Weöres Sándor mesejátéka október 26–29-e között mindennap 10-től a Szegedi Nemzeti Színházban.

3. A Da Vinci az ETO Parkban

Leonardo gyerekeknek Győrben, a Nagysándor J. u. 31. alatt

4. Makaróni karmester kalandjain

legközelebb október 31-én délután 3-kor kacaghatunk a Magyar Állami Operaházban.

5. Tündérkeresztanyák

Csákányi Eszter egyszemélyes előadása október 31-én, a Pinceszínházban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.