A táncos teste

Kortárs táncegyüttes kilép a színház adta keretek közül, és egy kávézóban mutatja be, mire képes. A kísérletezésre hajlamos PR-Evolution Dance Company Night flight című előadásával a Tranzit Art Caféban találkozhatnak a nézők.

A performance vizuális műfaj, amelynek fő jellemzője, hogy a művész saját testét, személyiségét és környezetét használja fel témaként és kifejezőeszközként. A performerek általában gondosan megtervezett szituációkat visznek végig következetesen. A PR-Evolution Dance Company kontakt és más modern tánctechnikákkal dolgozó táncosainak előadásában nagy szerepet kap az improvizáció.

A magas technikai színvonalhoz ragaszkodó együttes nem véletlenül választotta a beszédes címet, számukra is utazást jelent az Éjszakai repülés, először mozognak a megszokott színházi tér helyett egy kávéház asztalai között, ahol a kávézó-teázó-süteményező nézők részesei lesznek az előadásnak. A folyamatosan új utakat kereső csapat a Szépművészeti Múzeum Klimtkiállítására is szívesen koreografált előadást, most a helyszín neve adja az ihletet, a hét táncos improvizációinak témája a tranzit, azaz átutazás lesz.

A gyakran improvizáló táncosokat időnként rögtönözni szerető DJ-k kísérik, így még inkább kiteszik magukat és a nézőket a pillanat varázsának, egyben esetlegességének.

A 2003 óta működő együttes közérthető koreográfiákkal igyekszik elhagyni a rétegkultúra kereteit, populárisabbá tenni a kortárs tánc műfaját, bizonyítva, hogy nem minden alternatív lila is egyben. A kortárs tánc népszerűsítése érdekében választanak alkalmanként különleges helyszíneket, kávézót, múzeumot vagy iskolát – ahol tízperces performance-okat,vagy akár tanórákat is tartanak –, egyre megy, vagy inkább táncol, csak elérjék a nézőket.

Infó: Night Flight a PR-Evolution Dance Company előadása

Koncepció: Nemes Zsófia

Október 29-én este 8-kor a Tranzit Art Caféban (Budapest XI., Kosztolányi Dezső térnél a Bukarest utcában).

Top 5

1. Jótékonysági est

a vörös iszap károsultjainak megsegítésére a Veszprémi Petőfi Színházban október 25-én este 7-kor.

2. Tudom, hogy élsz

A budapesti Hólyagcirkusz Társulat a Merlin Színházban október 27-én.

3. Megszállottak

A Főnix Színházi Műhely az R.S.9. Színházban október 29-én este 7-kor.

4. Golden Dragon

a Katona József Színházban október 30-án este 7-kor.

5. Csodás vagy, Júlia

Maughamdarab a Karinthy Színházban október 29-én este 7-kor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.