Röviden

Hajdu a Berlinalén

Hajdu Szabolcs Bibliotheque Pascal című legújabb filmjét meghívta a berlini nemzetközi filmfesztivál Fórum szekciója. A filmvilág egyik legnagyobb seregszemléje február 11–21. között ünnepli hatvanadik születésnapját a német fővárosban. A Bibliotheque Pascal magyar–német koprodukcióban készült 111 perces alkotás, és a februári 41. Magyar Filmszemlén is látható lesz. A nemzetközi premier a berlini filmfesztiválon lesz az alkotók jelenlétében. A Fórum szekció az innovatív, avantgárd filmek bemutatkozásának legfontosabb és nagy hagyományokkal rendelkező eseménye. (Munkatársunktól)

Békekoncert

Újévköszöntő békekoncertet tartanak szombaton a Duna Palotában Budapesten, a műsorban cigány fiatalok lépnek fel. A közönség meghallgathatja egyebek mellett Kállai Ernő hegedűjátékát: a fiatalember a New York-i Juilliard School hegedűművész szakán negyedéves hallgató. Fellép a Junior Prima díjas Oláh Dezső és Oláh Tzumo Árpád dzsesszzongorista. (MTI)

Marad a támogatás

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium kiemelt jelentőségűnek tartja a szombathelyi Weöres Sándor Színház működését, és igyekszik forrást biztosítani a teátrum működésére 2010-ben is – áll a tárca pénteki közleményében. Az állásfoglalás szerint a színház 2009-ben még nem tudta teljesíteni a nyilvántartásba vételi és besorolási eljárás követelményeit, így az előadó-művészeti törvény alapján a 2010-es költségvetésből nem részesedhet működési támogatásban az eddig megszokott módon. Ennek pótlására egyrészt a törvény által biztosított „Kiemelt művészeti célok” pályázat, másrészt a minisztérium tárcaköltségvetése és az NKA miniszteri kerete szolgálhat forrásul. (Munkatársunktól)

Úton a fesztiválzenekar

Nagy európai hangversenykörutat tesz Fischer Iván vezetésével a Budapesti Fesztiválzenekar: Bécs után szombaton Párizsban, majd három német városban lépnek fel. A koncertkörúton két műsorral szerepelnek. Az egyiken Wagner Siegfried-idill és a Wesendonk-dalok, valamint Stravinsky Petruska – burleszkjelenetek 4 képben című művével állnak dobogóra. A másik műsor a természetet idéző zene. (MTI)

Esélyes a Söndörgő

A Londonban megjelenő Songlines világzenei szaklap közzétette a world music műfaj legfontosabb elismeréseként számon tartott Songlines Music Awards ez évi jelöltjeinek listáját, amelyen a legjobb együttes kategóriában a magyar Söndörgő együttes is szerepel. Négy kategóriában (legjobb előadó, legjobb együttes, kultúrák közötti együttműködés, új felfedezett) január 31-ig szavazhatnak a zenekedvelők a magazin honlapján (www.songlines.co.uk). (Munkatársunktól)

Múzeum az iskolában

Határrendészeti múzeum nyílt a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában pénteken. A kiállítás áttekinti a határőrizet történetét. Bemutatja a határok őrzőinek egykori egyenruháit, felszereléseit, fegyvereit, kitüntetéseit és korabeli technikai eszközeit. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.