Zúzós Machine Head és pörgős Faithless a tizedik Hegyalján

Igazán felejthetetlen hét várja az érdeklődőket július 15-e és 19-e közt a világörökség részeként jegyzett, festői szépségű Tokaj határában. A Hegyalja Fesztivál az utóbbi években Magyarország egyik legmeghatározóbb zenei programsorozatává nőtte ki magát impozáns zenei kínálatával és pezsgő kulturális programjaival.

A fesztivál szervezői impulzusokban bővelkedő, minden eddigit felülmúló programokkal és nevekkel kívánják emlékezetessé tenni a jubileumi alkalmat.

Az egyik legnagyobb durranásnak a Faithless koncertje ígérkezik. A táncolható elektronikus zenét játszó együttes a '90-es évek óta sorra gyártja a toplistás slágereket, melyek az underground zenei élet legnagyobb művészeit sem hagyják hidegen, így többel is találkozhattunk már remix formájában.

Az elektronikus zenei szcéna másik nagy előadója, a Transglobal Underground  már többször megfordult hazánkban, tavaly a Szigeten különös etno-techno zenéjükkel hatalmas táncos bulit csaptak, bizonyára most sem okoznak majd csalódást.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Érkezik az angol duó, a Basement Jaxx is, akik szintén arról ismertek, hogy nem hagyják nyugton a közönséget, zenéjük mindenkit mozgásra késztet.

A súlyosabb műfaj kedvelői is csemegézhetnek, itt lesznek Kalifornia legkeményebbjei. Jön a Grammy-díjas Machine Head, fellép a magyar énekessel rendelkező punk-rock-hardcore csapat, az Ignite, zúzós koncertet ad a thrash metált játszó Death Angel, és a nem kevésbé ismert Testament is. A magyar rock vonalat az Ossian és a Pokolgép képviseli, a „klasszikus zene" képviselőit ők headbangeltetik majd meg.

Ahogy azt már megszokhattuk, fellép majd a Tankcsapda és a Depresszió, akik kezdetektől szerves részei a fesztiválnak- még egyetlen Hegyalját sem hagytak ki, és rajtuk kívül természetesen itt lesznek a honi kedvencek is, a teljesség igénye nélkül: muzsikál majd a Quimby, jön Lovasi András, minden jelentős formációjával, fellép a 30Y, a Pannonia Allstarts Ska Orchestra, a Colorstar.

A koncertektől megfáradt közönség számára ideális helyszín az ún. Pocoló, ahol délutánonként közönségtalálkozók és szubjektív zenetörténeti előadások várják az érdeklődőket. Július 16-án és 17-én délután izgalmas témákról beszélget közéleti vendégeivel a Bestsellerből és a Dob + Basszusból ismert Lévai Balázs az E-misszió Zöld színpadon.

Ha már Tokajban járunk, akkor kihagyhatatlan a borkóstoló. A fesztivál idején különleges borbemutatókkal, kóstolókkal és izgalmas kulináris programokkal várják a vendégeket a környék borászai és éttermei.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.