Zöld Pardon: egy híddal lejjebb

Április 20-án a Magna Cum Laude koncertjével nyit újra a Zöld Pardon. A népszerű szórakozóhely, amely 12 évig a Petőfi híd budai hídfőjénél működött, marad a XI. kerületben és a Rákóczi híd hídfőjénél fog üzemelni.

"A helyszínt az újbudai önkormányzat ajánlotta a figyelmünkbe, miután tavaly ősszel távoznunk kellett a Goldmann György térről. Az új terület 5700 négyzetméteres mérete szinte megegyezik a régivel, és folytatjuk az eddigi programjainkat is. Új szolgáltatás lesz saját buszjáratunk, amellyel a 4-6-os villamost érhetik el a vendégek" - mondta Kővári Zsuzsanna, a ZP-t működtető cég ügyvezetője kedden sajtótájékoztatón.

Hozzátette: céljuk továbbra is az igényes, megfizethető és biztonságos szórakoztatás, és érdekeltek a környezet megóvásában, a 14 és 18 alatti fiatalokra szabott zöld kártya program folytatásában. Az ügyvezető kiemelte: az új létesítményeket úgy alakítják ki, hogy a zajterheléssel kapcsolatban semmilyen aggály ne vetődhessen fel a környék lakói részéről.

"A leendő koncertek helyszínétől nemcsak a legközelebbi lakóházak vannak jókora távolságra, de a színpadot is úgy építjük fel, hogy ne a lakóházak és irodaépületek, hanem a Rákóczi híd felé nézzen. A színpad előtti rész befedése is a hangfogást szolgálja" - szögezte le Kővári Zsuzsanna. Az új helyszínen csak egy bejárat lesz, az viszont 30 méter széles, előtte egy nagy területtel.

Az újbudai önkormányzat képviselő-testülete lakossági panaszokra hivatkozva tavaly szeptemberben döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg a ZP 2011. október 31-én lejáró közterület-használati szerződését, ezzel a Petőfi híd budai hídfője melletti helyszínen bezárásra ítélte a szórakozóhelyet. A döntést annak ellenére meghozták, hogy több mint 110 ezer, a ZP fennmaradását támogató aláírás gyűlt össze, illetve a szeptemberi szimpátiatüntetésen számos zenész és több tízezer fős tömeg demonstrált a szórakozóhely megmentéséért.

"A szimpatizánsok óriási szeretete nagyon sokat segített. Nem akartuk a XI. kerületben folytatni, de az interneten tartott szavazás eredménye azt mutatta, hogy közönségünk maradni akar. Az újbudai önkormányzat szintén támogatást ígért nekünk" - jegyezte meg Kővári Zsuzsanna.

A ZP a Rákóczi híd budai hídfőjének északi oldalán nyílik újra április 20-án; a terület egy portugál cég tulajdona. Mint a XI. kerületi önkormányzat jegyzője, Horti István a múlt héten az MTI-nek elmondta, a ZP 180 napra kérte az ideiglenes építési engedélyt. Mivel a tulajdonossal a XI. kerületnek máshol van közös tulajdona, az illetékes kormányhivatal fogja kijelölni az ügyben eljáró önkormányzatot.

Szepesi Mátyás programigazgató arról beszélt, hogy a ZP-ben továbbra is a hazai könnyűzenei élvonal fog koncertezni és lesznek külföldi előadók is. A Magna Cum Laude nyitókoncertje mellett már biztos például a legendás Bob Marley fia, az ötszörös Grammy-díjas Stephen Marley fellépése május 31-én, de játszik a Kiscsillag, a PASO, a Csík Zenekar, a Subscribe és Péterfy Bori is. Koncertek hétfőtől szombatig minden este lesznek, a programok 22 óráig tartanak.

Kővári Zsuzsanna az MTI kérdésére közölte: a ZP egyik eddigi tulajdonosának távozása a cégtől nincs összefüggésben az új helyszín kialakításával, és úgy tudja, korábbi partnerének más tervei vannak. (A hírek szerint egy új fővárosi kulturális helyszín megnyitásán tevékenykedik.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.