Zöld lámpát kapott a legújabb Star Trek mozi

Hosszú hónapok találgatása után végre hivatalos a hír: lesz Stra Trek 2. és a 2009-ben nagy sikerrel bemutatott első rész rendezője, J.J. Abrams rendezi. Sőt, nem csak a direktor, hanem a teljes szereplőgárda, így Chris Pine és Zachary Quinto is visszatér.

Persze ebben a hírben nem kis csúsztatás található, természetesen nem a második, hanem a tizenkettedik Trek-mozifilmről van szó, a két évvel ezelőtt verzió egyfajta reboot volt. Kirk, Spock és McCoy doktor a klasszikus, röviden csak TOS-nak (The Original Sries, eredeti sorozat)becézett szériában tűnt fel először: az 1966 és 1969 között készült sorozat műfaj-, és tévétörténelmet is írt.

J.J. Abrams
Director J.J. Abrams waves to photographers at the world premiere of "Star Trek" at the Sydney Opera House April 7, 2009. REUTERS/Tim Wimborne

A Star Trek-fenomén mögött az egykori vadászpilóta, majd később futurológussá váló Gere Roddenberry áll, aki fejébe vette, hogy megalkotja az első főműsoridős sci-fi tévésorozatot. Ez a hatvanas évek régimódi világában nem volt olyan egyszerű. Szenvedélye azonban olyan erőt adott neki, hogy képes volt minden határt áttörni. Sőt, álma ma is pereg: a legújabb mozifilm jövő év végén kerülhet a mozikba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.