Zenél az Országház

Idén is folytatódik az Országház Kupolatermében 1996 óta rendszeressé vált, parlamenti idegenvezetéssel egybekötött koncertsorozat - tájékoztaott a főszervező. A Magyar Virtuózok Kamarazenekar Szenthelyi Miklós Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész vezényletével továbbra is havonta vagy kéthavonta tart előadást.

Nyikos István, a Zene és atmoszféra címet viselő rendezvénysorozat főszervezője elmondta, hogy a legközelebbi, január 23-i koncerten Vivaldi, Mozart és Liszt népszerű műveit hallhatja a közönség a kamarazenekartól, közreműködik Faludi Judit gordonkaművész.

A magyar és angol nyelvű idegenvezetéssel egybekötött koncerteket azonos arányban látogatják belföldiek és külföldiek - mondta a főszervező.

A parlamenti séta pénteken 17 órakor indul, a koncert 18 órakor kezdődik. Egyszerre háromszázan hallgathatják a muzsikát. Fényképezni is lehet, ám a királyi jelvényeknél, a koronánál a vakuk használata nem megengedett, akárcsak a többi parlamenti idegenvezetős túra esetében sem.

A koncertsorozat következő állomásai február 20-án, április 17-én és június 12-én lesznek, akkor Vivaldin kívül Saint-Sae:ns és Bach művei csendülnek majd fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.