Zenei különlegesség a Fonóban

Tíz esztendővel ezelőtt alakult a Borago zenekar, s bár már évek óta nem aktív, a kerek évforduló alkalmából egy koncert erejéig a tagok ismét összeállnak. A népzenét játszó különleges trió november 28-án lép fel a Fonó Budai Zeneházban.

A városi népzenét játszó trió muzsikáját a magyar népdalok ihlették, de a dalok 21. századi, városi ízzel, egyedi hangon szólalnak meg, ötvözve a népzenét a dzsessz, a popzene és a klasszikus zene jegyeivel. A hangszerek összeállítása különleges. A basszust - a Ferenczi György és a Rackajamből is ismert - Bizják Gábor vadászkürtön szolgáltatja, Hornai Anita énekesnő játszik fuvolán, furulyán, altfurulyán, dorombon és ütőhangszereken is. Warnusz Zsuzsa - aki a Boragóval egy időben az Emil.RuleZ! tagja lett, jelenleg a Budapest Voices művészeti vezetője – a zongorázás mellett énekel is.

A zenekar az összes fontos fesztiválon és etno zenét kínáló pódiumon fellépett, de a Szabadkai Magyar Népszínház Társulatával is együtt dolgozhatott a Csáth Géza: Emma című novellájából készült előadásban. A Borago zenekar Lajkó Félixszel kiegészülve készített zenét a színdarabhoz, mely több díjat is nyert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.