Zeneakadémia a Francia Intézetben

Befejezéséhez közeledik a Zeneakadémia felújításának előkészítése. A szorgalmi időszakot még a Liszt Ferenc téri épületben töltik a növendékek, de a vizsgákat már az ideiglenes helyen kezdik meg, ahonnan 2012ben költözhetnek vissza.

Megvannak a tervek a Zeneakadémia felújításra váró épületeire (a főépületre és a Wesselényi utcában álló másik helyszínre). A munkára az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásának köszönhetően 10 milliárd forint áll rendelkezésre. A tervdokumentáción több mint negyventagú szakértőcsapat dolgozott. Ők vigyáznak arra is, hogy a speciális zaj és rezgésvédelmi, akusztikai és technológiai követelményeknek mindkét hely megfeleljen, és arra is, hogy ne sérüljenek a műemléki értékek.

A Wesselényi utcai rész kivitelezésére hamarosan elindulhat a közbeszerzési eljárás, a Liszt Ferenc térinél még a terveket ellenőrzik. Mindkét épület alapterülete kétezer négyzetméterrel bővül, a Liszt Ferenc térihez például a légkondicionáló berendezés beépítése miatt készül újabb szárny - mondta el a sajtótájékoztatón az egyetem főmérnöke, Lakatos Gergely.

Otthonától fesztivállal búcsúzik majd az egyetem (november 3-9.). Még nem tudni pontosan, hol lesz az ideiglenes helyük, erre is közbeszerzési eljárást kell indítani, amely egy jogszabály-módosításnak köszönhetően immár gyorsabban vihető véghez. A zeneakadémiai koncertekre ezentúl a Francia Intézetbe, a Művészetek Palotájába és a vakok intézete Nádor Termébe kell ellátogatni.

Arculatot is vált az intézmény, amelynek mottója: „Liszt Ferenc Zeneakadémiája, az európai felsőfokú zenei oktatás megújuló központja Budapesten". Friss, információval és érdekességekkel, zenei részletekkel, valamint multimédiás galériával felszerelt honlapja október 1-jétől látogatható. A site érdekessége még, hogy az információk angolul, spanyolul, koreaiul, kínaiul és japánul is olvashatók. A zeneakademia.hu-t állami pénz nélkül újították meg - a rengeteg anyaggyűjtés miatt a munka 1-1,5 évig tartott.

 

Zeneakadémia
Zeneakadémia
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.